Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humani bajkeri

MK Veterani Croatia školuju dječaka bez roditelja iz Tanzanije

afrika,dječak
Foto: MK Veterani Croatia
1/12
26.11.2013.
u 23:42

Roditelji su mu umrli od AIDS-a, a Devid dane provodi čuvajući bebu svoje pet godine starije sestre dok ona u bolnici obavlja teške fizičke poslove kako bi ih prehranila

Devid Metodi ima 11 godina. Rođen je u Tanzaniji, voli igrati nogomet i ne ide u školu. No ta će se tužna činjenica promijeniti već početkom sljedeće godine jer je Devidu ulazak u školske klupe omogućila donacija članova MK Veterani Croatia.

- Roditelji su mu umrli od AIDS-a, a Devid dane provodi čuvajući bebu svoje pet godine starije sestre dok ona u bolnici obavlja teške fizičke poslove kako bi ih prehranila - potvrdio je predsjednik MK-a Ratko Dragović-Klek.

Dobročinitelji podsjećaju kako je Devidova priča tek jedna od bezbroj sličnih tužnih priča iz Afrike o životu u bijedi i o djeci bez budućnosti.

- Do nas ju je donijela Anđelka Knezović Svetac, misionarka iz katoličke udruge Zdenac i sestra moto vikara MKVC fra Nediljka Knezovića i sestra veterana-bikera Brune Knezovića-Kulta II počasnog predsjednika Podružnice 1. Središnje Hrvatske MKVC i velikog čovjeka, nosioca nagrade Ponos Hrvatske za donaciju stotinjak ovaca obiteljima slabijeg imovinskog stanja u Lici. Upravo je njihova bila ideja da se pomogne djetetu koje živi u najvećoj bijedi i najtežoj egzistencijalnoj situaciji u misiji Ujewe na jugu Tanzanije, na granici sa Mozambiqueomu - pojašnjava Dragović-Klek.

Misiju u Ujawi u Tanzaniju vodi hrvatski misionar don Ante Batarelo, svećenik rodom iz Dicma, Sinjska krajina, koji gotovo 40 godina djeluje na području Ujewe. Don Ante je osnovao misiju unutar koje se nalaze: crkva, župni ured, dječji vrtić, krojačka škola, bolnica i škola za drvodjelce.

Donacijama koje su dali svi članovi kluba prikupljena su sredstva za Devidovu školarinu, školsku opremu i pribor, smještaj i hranu te je kupljeno 60 kilograma hrane, higijenskih potrepština i madrac za bebu za njegovu obitelj.

- Namjera nam je Devida i dalje školovati, po mogućnosti i u Hrvatskoj, pa pozivamo sve prijatelje i institucije da nam se pridruže u našim nastojanjima da Devidu omogućimo sretnije i bezbrižnije djetinjstvo i neophodno obrazovanje kako bi on sutra pomagao svojoj obitelji i drugoj djeci. Na svakoj školi u Tanzaniji stoji natpis "Obrazovanje je ključ života", istina koje smo svi itekako svjesni kao i činjenice da ono još uvijek nije dostupno mnogima. Stoga se MKVC priključio projektu "Zdenac znanja" udruge Zdenac na području misije Ujewe u Tanzaniji i omogućio jednom djetetu izlaz iz bezizlazne životne situacije u nadi da će ovu kap dobrote slijediti more - kažu humani motoristi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije