Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMETA NAM Smeće i tulumi u ruševnoj zgradi u Brijestu

Mještanima dozlogrdilo ruglo u susjedstvu

17.02.2009.
u 17:46

Godinama stanovnici osječkog naselja Brijest gledaju u ruševnu zgradu pokraj mjesne crkve u kojoj se, žale se, okruženi smećem u posljednje vrijeme okupljaju mladi na noćnim tulumima.

Ionako nemamo ništa
- To je ruglo. Prije nekoliko godina vjerojatno je netko podmetnuo požar pa je zgrada i izgorjela, a danas se mladi tu opijaju, puše i krijući od roditelja rade nedopuštene stvari. Puno je smeća, a nitko ne reagira – kaže Mato Nadarević, čija je kuća nedaleko od ruševine.

I ostalim stanovnicima Brijesta smeta ruglo koje praktično služi kao divlje odlagalište iz kojeg se ljeti širi neopisiv smrad. Roditelji najmlađih, pak, strahuju da bi se djeca ondje mogla ozlijediti, pa im na sve moguće načine zabranjuju prilazak zgradi u kojoj je nekada bilo smješteno skladište osječkog IPK, a danas ni stanovnici Brijesta ne znaju kome pripada.

– Ionako nemamo ništa, a još kad izađemo pred kuću moramo gledati u to smeće i ruševinu. Najgore je što i kad u crkvu idemo moramo udisati taj smrad – ističe Manda Ivičić i dodaje kako često čuje mlade koji se zabavljaju unutar zidina ruševine.

Stanovnici Brijesta ne žele gledati ruglo koje godinama ničemu ne služi, a ne znaju od koga tražiti pomoć kako bi se uklonilo. Bivše skladište, doznajemo, više nije u vlasništvu osječkog IPK.

IPK nije vlasnik
– Ne znam kome pripada ta ruševna zgrada. Nije naš temeljni kapital jer bismo ga, da možemo, iskoristili. Nekad je tamo bilo skladište, ali nikakve veze nema naša tvrtka s tom zgradom – kazao nam je Drago Pleš, predsjednik uprave IPK Osijek, dodajući kako je čuo da je spomenuta zgrada u vlasništvu tvrtke Žito. U tome poduzeću, pak, jučer nismo uspjeli doznati je li tako jer nam je tajnica rekla kako je glasnogovornik na godišnjem odmoru i kako nema nikoga drugoga tko bi mogao provjeriti je li zgrada vlasništvo te tvrtke.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije