Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Državni inspektorat ide u inspekciju

Mještani tvrde: Vidjelica Mirjana betonira plažu na svojoj parceli na Hvaru

Mirjana Dragičević Soldo
Foto: Zoran Grizelj/PIXSELL
1/4
30.07.2019.
u 11:48

Inspekcijski nadzor nad betoniranjem i popločavanjem platoa u uvali Blace u Sućurju na otoku Hvaru bit će uvršten u plan inspekcijskog nadzora u idućem razdoblju, poručuju iz Državnog inspektorata

Međugorska vidjelica Mirjana Dragičević-Soldo ima parcelu u Sućuraju na Hvaru koju je, prema tvrdnjama mještana, devastirala. Prema podacima iz zemljišnih knjiga, vlasnici kuće i parcele zaista su Mirjana i Marko Soldo. Slobodna Dalmacija ju je pokušala kontaktirati no nisu dobili odgovor.

– Dala je betonirati i popločati plažu, a onda je još i potjerala Sućurane koji su se tu dolazili okupati. Devastira i radi privatnu plažu na devastiranom, a institucije ne reagiraju – svjedoči profesorica Suzana Kačić-Bartulović, koja je ovaj primjer uzurpacije pomorskog dobra ranije prijavila nadležnima.

Iz Državnog inspektorata kazali su da će obići devastirano područje.

– Inspekcijski nadzor nad betoniranjem i popločavanjem platoa u uvali Blace u Sućurju na otoku Hvaru bit će uvršten u plan inspekcijskog nadzora u idućem razdoblju – poručuju.

Odgovor je tražen i od Splitsko-dalmatinske županije.

– Betoniranje na pomorskom dobru, kao ni uzurpacija, nisu dopušteni. Planom upravljanja pomorskim dobrom na području Općine Sućuraj za 2019. na mikrolokaciji Uvala Blace predviđeno je 15 ležaljki i 15 suncobrana. Prema dostavljenoj fotografiji vidimo da nije riječ o istoj lokaciji.

Slijedom navedenog, možemo potvrditi da nije riječ o koncesijskom odobrenju. Za uvalu Blace, općina Sućuraj, otok Hvar do danas UO za turizam nije zaprimio nijednu prijavu, ni preko internetskog obrazaca ni direktno e-mailom ili poštom.

Vaša prijava bit će proslijeđena nadležnim institucijama; Lučkoj kapetaniji, Građevinskoj inspekciji, Inspekciji zaštite okoliša i Komunalnom redarstvu Općine Sućuraj – najavili su iz Županije za Slobodnu Dalmaciju. ​

Komentara 243

PO
porezni.obveznik
11:58 30.07.2019.

Ali Gospa joj je rekla da tamo betonira!!! Samo udbasi mogu biti protiv toga.

MA
max
11:54 30.07.2019.

ZNA SE otkuda nam dolaze svi ti "Hrvati"

Avatar dr. Evil
dr. Evil
13:14 30.07.2019.

Vidjelica je vidjela da tu leži zarada...zašto niste vi vidjelice?!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije