Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Migrantska kriza

Mještani ogorčeni: Slovenija podigla žicu na hrvatskom teritoriju

Granični prijelaz Prhovec - Godeninci
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
20.11.2016.
u 09:00

- Normalno da smo protiv ove žice i neka već jednom Ljubljana i Zagreb riješe svoje probleme i ne moraju ove ljude ovdje kočiti i zaratiti - kaže Leonard Vesel iz ŠRD-a Čabranka

Mještane sela Plešca i Zamosta dočekali su nosači žičane ograde koji se postavljaju uz rijeku Čabranku. Tok rijeke granica je Slovenije i Hrvatske, iako desetak hektara pripada Hrvatskoj. 

- Normalno da smo protiv ove žice i neka već jednom Ljubljana i Zagreb riješe svoje probleme i ne moraju ove ljude ovdje kočiti i zaratiti - kaže Leonard Vesel iz ŠRD-a Čabranka za dnevnik.hr.

Slovenska strana ne odustaje od postavljanja panel ograde, a ogorčeni mještani pokušali su kontaktirati Ljubljanu i Zagrebu kako bi riješili problem.

>> Pratio sam fascinantno krdo jelena, a sada je njihov život uništila žilet-žica

Komentara 20

DH
dalibor.hren
09:22 20.11.2016.

Do kad ćemo susjedima i komšijama tolerirati sve njihove egzibicije? Samo razgovori, očito, nisu rješenje!!!

MM
maximilijanalexandar.max
09:18 20.11.2016.

Europa bez granica sa žicom. Postavljaju žicu Mađari, Austrijanci, Slovenci, Bugari samo se naši prave pametni i kad migranti navale na Proljeće postat ćemo logor migranata. I tad će za sve biti kasno.

UN
una1
10:32 20.11.2016.

S njima nikada na zelenu granu. Gdje je naša diplomacija?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije