Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
međimurje

Mještani napali i ozlijedili trojicu policajaca

policija
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
18.02.2014.
u 19:48

Kako neslužbeno doznajemo, mještani su policajce gađali kamenjem i udarali ih. U napadu je navodno sudjelovalo desetak osoba.

Trojica policajaca lakše su ozlijeđena kad su, na osnovi sudskog naloga, u ponedjeljak oko 16 sati pokušala privesti jednu osobu u romskom naselju u Pribislavcu pokraj Čakovca.

Napala ih je skupina mještana koja se nakon incidenta razbježala, uključujući i osobu koju su trebali privesti. Nekolicina počinitelja je uhićena, kaže za Večernji list Zdravko Kolarić, glasnogovornik PU međimurske, koja o tom događaju još nije objavila priopćenje. Čekaju, kaže, da završi akcija privođenja. Oglasio se zato Dario Umljenović iz Sindikata policije Hrvatske, koji najoštrije osuđuje još jedan napad na policajce.

Traži da se pronađu svi počinitelji te da Državno odvjetništvo za njih zatraži obvezatan pritvor i najveće zatvorske kazne, budući da je riječ o "višestrukim povratnicima i višegodišnjim počiniteljima mnogih kaznenih djela".

– Policijski službenici koji ne mogu zaštititi sebe, ne mogu zaštititi ni građane, a stanovnici Međimurske županije ne zaslužuju živjeti u strahu. Pozdravljamo napore u socijalnoj integraciji romske zajednice, ali smatramo da se počinitelji napada na policajce moraju najoštrije kažnjavati bez obzira na nacionalnu, vjersku ili neku drugu pripadnost. Kriminal je uvijek kriminal i protiv njega se moramo boriti! – stoji u priopćenju Sindikata policije Hrvatske koje prenosi portal emedjimurje.hr.

Kako neslužbeno doznajemo, mještani su policajce gađali kamenjem i udarali ih. U napadu je navodno sudjelovalo desetak osoba.

>> Braća pretukla policajce: Jednom slomljen nos, drugi ima frakturu lubanje

Komentara 37

YB
ybro
20:36 18.02.2014.

Treba ih "socijalno integrirati" u avion i poslužiti se francuskom recepturom...

JN
Justice.No.1.
21:14 18.02.2014.

Sve ih deportirati! Kratko i jasno!

AI
Ante III
21:19 18.02.2014.

Zakj to ne rade u Texasu? Krade se v Medimurju zato ka nesmes zbiti lopove .A napad na Policiju je prvi znak da pravna drzava ne funkcionira.Kad pukne se bu vidlo po cijemu hrbtu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije