Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posljedice poplave

Mještani Dvora prosvjedovali jer im nije isplaćena pomoć

dvor
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/10
11.08.2014.
u 18:47

Mještani Dvora nezadovoljni su kriterijima i načinom dodjele novca. Iz Crvenog križa poručuju kako su isplatili 404.000 kuna za 101 osobu. Komisija za žalbe treba razmotriti još 26 prigovora

Ubrzo nakon što se stišala buka oko neisplate pomoći Crvenog križa poplavljenima u Gunji, na sličan problem upozorili su i mještani Dvora. Dok je nekima isplaćeno po 4000 kuna, drugi nisu vidjeli ni lipe. Njih 50-ak danas je prosvjedovalo ispred zgrade Općine.

– Zanima nas po kojim se kriterijima dijelila pomoć, zašto su je neki dobili, a do nas nije došla ni komisija da utvrdi stanje. Hoćemo li dobiti taj novac? – upitale su organizatorice prosvjeda Snježana Basrak i Anita Kolarec. Prosvjednici su se sastali s načelnikom Nikolom Arbutinom koji je poručio kako je u samome startu rekao da su kriteriji Crvenog križa bili nejasni.

– Pomoć je dobilo 37 obitelji, a 32 nisu dobile ništa. Borit ćemo se da je svi dobiju – poručio je Arbutina. Iz Crvenog križa odgovaraju kako je do sada isplaćeno 404.000 kuna za 101 osobu s područja Općine Dvor. Komisija za žalbe do sada je pozitivno riješila pet predmeta, a sastat će se da razmotre još 26 prigovora.

>>Podjela pomoći od 4000 kuna izazvala nove prijepore i prigovore među Gunjanima

>>Ministarstvo graditeljstva: Obnova u poplavljenim područjima teče po planu

>>Katastrofalne poplave će nas koštati više od milijardu kuna

Komentara 5

GS
gaja.senior
21:25 11.08.2014.

E ospodo nije ni čudo ko vam radi ck DVOR, treba namiriti svoje po rod a drui i neznaju da imaju pravo tako je bilo i sa podjelom pomoči povratnicima .Dje im je nikola kojin je tu rado i napravio kuču van dvora od pomoči.

HU
husli
23:51 11.08.2014.

U Bosni nije nikome isplačena nikakva pomoč od države niti nakon prve poplave niti nakon ove druge poplave....

MA
malimiš00
09:24 12.08.2014.

a gdje su onda novci? tko ih je pograbio? vlado poduzmi nešto već jednom!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije