Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izlijevanje Save

Mještani dovikivali premijerki: "Tu ste se došli prešetavati!"

kosor (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/8
21.09.2010.
u 12:09

Premijerka Jadranka Kosor obišla je poplavljena područja u okolici Velike Gorice.

Dvorišta svih kuća u Ščitarjevu puna su vode, a mještani uglavnom samo stoje vani i gledaju jer ništa ne mogu napraviti. Vojska slaže brane na terenu braneći selo od poplave.

Selo je jutros posjetila premijerka Jadranka Kosor koja je, kako doznajemo, oko 10 sati mještanima obećala poslati čizme, hranu i higijenske potrepštine. Mještani su sve nervozniji, a obećana pomoć još nije stigla.

– Ovdje je oko 500 vojnika s čamcima i svom potrebnom opremom, a jednako ih je toliko na još dvije pozicije. Civilna zaštita i vatrogasci odradili su svoj posao, no, na nesreću, voda je probila nasip na tri mjesta i to se nije moglo baš tako lako predvidjeti – kazala je Kosor.

Neki mještani izrazili su negodovanje što se nije ranije reagiralo kako bi se zaustavio vodeni val. Kazali su i kako odvodni kanali nisu održavani iako redovito plaćaju naknadu za slivne vode. Mogla su se čuti i dovikivanja: "Opet ste se došli tu u odijelima prešetavati", prenosi Dnevnik.hr.

Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i njegovi zamjenici na terenu su proveli cijelu noć, a gradonačelnik će danas od župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića zatražiti proglašenje elementarne nepogode.

Komentara 281

KR
KradeZe4ever
13:04 21.09.2010.

Sad ćemo opet pred izbore slušat dribljanja razno razna...a hvala Bogu još uvijek će nam Hrvatine iz Urugvaja (koji ne znaju dvije riječi hrvatskog) odlučivat tko će nam bit na vlasti...KRADEZE 4 EVER

OB
-obrisani-
13:37 21.09.2010.

Svaki korak premjerke kosta puno novca taj se novac treba iskoristiti u bolje svrhe

OB
-obrisani-
12:59 21.09.2010.

I kao fol jaca i šuki znaju ćitati neke karte ---hahahaha-pa ovo je tako smješno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije