Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poplavljene kuće

VIDEO Mještani brišu suze, a kiša i dalje pada, pogledajte kako izgledaju najugroženija sela

Foto: Marko Dimic/PIXSELL
1/7
09.12.2020.
u 14:27

Podzemna rijeka Betina u svim svojim izvorima je prodrla i voda nemilosrdno nadolazi u Kokoriće, selo koje je odsječeno od vrgoračkog kraja.

U vrgoračkom kraju i dalje pada kiša, a u Kokorićima je najteže prošlo šest obiteljskih kuća koje su poplavljene i iz kojih su obitelji još jučer evakuirane, a ugroženo je još više od 20 kuća. 

– U mojoj kući voda se još jučer popela do prvog kata i sada se vodostaj zaustavio na šest metara – rekao je Mate Pervan koji u očima nije mogao skriti suze jer sve što je od '80-ih godina mukotrpno stvarao voda je u nekoliko sati odnijela.

Njegovu sudbinu dijele i drugi stanovnici Kokorića kojima su u pomoć pristigli ne samo djelatnici vrgoračkih službi, zajedno s gradonačelnikom Antom Pranićem, već i HGSS Makarska, Split, Metković, a uskoro stižu i njihovi kolege sa sjevera – iz Karlovca i Čakovca. 

Kako su rekli HGSS-ovci za 24sata, vodostaj svakih sat vremena raste za tri centimetra. Tako da bi se već sutra mogao povećati za oko metar. 

– Bačve sam izvadio, vino sam spremio, jer je moj podrum baš kao i podrumi većine mojih susjeda voda odavno prelila – rekao je Zvonimir Pervan. 

Podzemna rijeka Betina u svim svojim izvorima je prodrla i voda nemilosrdno nadolazi u Kokoriće, selo koje je odsječeno od vrgoračkog kraja. Ipak, mještane tješi pomisao da su im mnogi pružili pomoć i to ne samo danas, već su je obećali i narednih dana. 

– Ovim ljudima ovdje je danas najteže. Hvala Hrvatskim vodama, HGSS-u, policiji, Crvenom križu i mnogim drugima koji su danonoćno zajedno s nama i s mještanima Kokorića – rekao je Ante Pranić. 

09.12.2020.,Vrgorac - Nezapamcen potop je na vrgorskom podrucju. Pod vodom su ceste, ugrozene su i kuce. Stanje je sve teze iz sata u sat.Mjestani iz kuca spasavaju sto se spasiti moze, namjestaj nose na kat, grade se zecji nasipi. U tome im pomazu pripadnici Hrvatske gorske sluzbe i radnici Vodoprivrede.Selo Kokorici je bilo prvo na udaru. Photo: Marko Dimic/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Marko Dimic/PIXSELL

Do sela se može samo sporednim putevima, voda je preplavila ceste, a u selo može doći samo HGSS i hitne službe. Selo Kokorići najpoznatije je po jagodama koje su sada završile pod vodom, a riječ je otprilike o pola milijuna komada, ali se nadaju kako šteta ne bi trebala biti prevelika. 

Gradonačelnik je rekao da su sve službe na terenu. Materijalna šteta će sigurno biti velika, a gradonačelnik je tražio proglašenje elementarne nepogode

VIDEO: Poplava u selu Kokorići

 

 

Ključne riječi

Komentara 28

Avatar Majda
Majda
14:51 09.12.2020.

Kradeze lopovi.....

BL
Blomberg
17:59 13.12.2020.

Pitam se samo gdje su ti "strucnjaci " Za poplave zasto to sve sada ne snimaju da se u proljece moze poceti sa sanacijama i to na pravim mjestima, da bi ta voda mogla oticati. GDJE su "odgovorni" da se se tu nista ne poduzima, i na prvi izgovor odgovornih sve smjeniti odmah.Zar imamo samo uhljebe, neznalice i ljencine, ?

DU
Deleted user
18:01 09.12.2020.

i što ćemo sad, Zagreb još nije onovljen od potresa a vi glasajte za HDZ i dalje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije