Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reagiranje

Mjesne izbore u Lici dobio je HDZ, sa 87 posto glasova

'11.03.2011., Zagreb - U dvorani Globus na zagrebackom velesajmu odrzao se sredisnji odbor HDZ-a. Darko Milinovic. Photo: Goran Jakus/PIXSELL'
'Goran Jakus/PIXSELL'
02.06.2011.
u 22:30

Od 110 mandata, osvojili smo 105, tri su pripala Karlu Starčeviću, a dva SDP-u, kaže Milinović, koji se nije ni natjecao

– Još nisam vidio da je onaj tko je osvojio ukupno tri posto glasova na izborima za mjesne odbore trijumfirao. Apsolutni je pobjednik HDZ sa svojim koalicijskim partnerima HSS-om i HSP-om. Od 110 mandata osvojili smo 105, Karlu Starčeviću pripala su tri, a SDP-u dva mandata. Starčević nije pobijedio Milinovića jer ja nisam bio nositelj ni jedne liste pa tako ni one u Donjima Pazarištima – kazao nam je u telefonskom razgovoru ministar zdravstva Darko Milinović, ujedno predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Ličko-senjske županije.

– Ako je itko trijumfirao na ovim izborima, onda je to HDZ s koalicijskim partnerima. Na birališta je izašlo 20 posto više građana nego prije četiri godine, što govori o porastu glasovanja, a kome su dali povjerenje u gradu Gospiću, pokazali su ovi izbori – ističe ministar.

Petar Krmpotić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a, ističe da je HDZ osvojio oko 87 posto glasova te odnio pobjedu u 21 od ukupno 22 mjesna odbora. U tom jednom, Donjim Pazarištima, pobjedu je odnio nezavisni Karlo Starčević. 

Objašnjava kako je jedini slučaj kada su Milinović i Starčević bili direktni protivnici na izborima bili izbori za županijsku Skupštinu, odnosno župana ličko-senjskog 2001. godine, kada je Starčević bio član HSP-a. Tada je ministar Milinović odnio uvjerljivu pobjedu.

– HDZ-ova pobjeda, dakle, ni ovaj put ne može biti čistija – zaključuje Krmpotić.

Komentara 23

KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
03:56 03.06.2011.

CUDNO TKO ONDA PODRZAVA NACIONALNE MANJINE I USPOSTAVU REPUBLIKE SRPSKE ???!!!! HSP HSS Bi trbal;i po takvom izaci iz koalicije jer tu se nezna tko koga vuce za nos i toje to . Sve se radi po uvjetima za ulazakak u taj EU a Hrvatski Interesi se zapustaju i potom cemo ispasti na prosacki stap jer smo dali dvakovima da vode Hrvatsku u propast.

PB
predrag borna
06:41 03.06.2011.

SDP je bio na samo 4 od 22 liste.Od te 4 na 2 je pobijedio.Na ostalih 18 nije ni učestvovao a ipak ova kreatura na slici urla da su doživjeli debakl.

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
01:51 03.06.2011.

Naš je Milinović jedan od najnajnajbogatijih lićana,i kao takav može kupiti cijelu liku,zajedno s pivarom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije