Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Repovi Maestra

Mjeseci pritvora zbog USKOK-ova pouzdanika

\' 15. 05. 2009.,  Zagreb, Hrvatska -  Robert Pesa, Zupanijski sud, Veliki Maestro - Zupanijski sud u Zagrebu proglasio je bivseg potpredsjednika HFP-a Josipa Matanovica krivim za primanje i davanje m
Sanjin Strukić/PIXSELL
17.11.2010.
u 19:00

Bivši potpredsjednik HFP-a tužio je Kuzmanića zbog lažnog iskaza zbog kojeg je, smatra, u aferi Maestro i bio pritvoren 20 mjeseci

Svjedočenjem Roberta Peše, bivšega potpredsjednika HFP-a, kojem je Vrhovni sud ukinuo presudu od dvije godine zatvora u aferi Maestro, nastavljen je proces protiv USKOK-ova pouzdanika Joška Kuzmanića. Peša ga je tužio zbog lažnog svjedočenja o tome da mu je Josip Matanović rekao kako je Peša pristao primiti 200.000 eura mita u slučaju ciglane Nin.

Peša je svjedočio da je Kuzmanić svjesno lagao o sastanku iz 2007. govoreći i da je on kimanjem glave potvrdio da treba dobiti 200.000 eura. Na tom sastanku na kojem je, kaže, proveo 27 minuta, nije bilo razgovora o novcu niti obećanja o daru dok je on bio prisutan. Smatra da bi se proces protiv njega drukčije odvijao i da on ne bi proveo toliko u pritvoru (a u pritvoru je bio 20 mjeseci, op. a) da nije bilo Kuzmanićeva lažnog svjedočenja. Podsjetio je i da je Vrhovni sud zaključio kako se presuda ne može samo temeljiti na iskazu USKOK-ova pouzdanika.

Dodatno je ispitan i Kuzmanić koji i dalje tvrdi da je s Matanovićem imao više sastanaka i desetke telefonskih poziva. Pritom mu je Matanović spominjao Pešu i "nagradu" koju treba dobiti.

Komentara 2

JA
jankoprekobrda
20:34 17.11.2010.

A sada Kuzmanicu zbog laznog svijedocenja dvostruku kaznu od ove na koju je bio osudjen Pese.

OB
-obrisani-
02:12 18.11.2010.

Ovaj slučaj samo dodatno pokazuje stručnost i profesionalnost USKOKa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije