Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FRKA BEZ RAZLOGA Opskrbni put za Križine riješen za tren

Mjerodavnima trebali mediji da skupa sjednu

10.11.2008.
u 15:33

SPLIT – Sutra bi se trebao asfaltirati protupožarni put za bolnicu na Križinama, zbog kojega su prije 10-ak dana “frcale iskre” između ravnateljstva KBC-a, Medicinskog fakulteta, splitskog Sveučilišta i tvrtke Lavčević-Inženjering d.o.o..

Opskrbni put ostaje
Zbog puknuća vodovodne cijevi koju je zakačio bager na gradilištu Medicinskog fakulteta ispod bolnice Križine, ravnatelj KBC-a čak je bio zaprijetio zatvaranjem bolnice. Kvar je saniran u vrlo kratku roku, odustalo se od zatvaranja bolnice, ali na hitno sazvanoj konferenciji za novinare najavljene su kaznene prijave protiv Lavčević-Inženjeringa.

Čulo se tada da u bolnici nisu znali za izmjenu DPU-a prema kojem zgrada Medicinskog fakulteta presijeca jedini opskrbni i protupožarni put do bolnice.

Nakon gotovo neviđene “medijske predstave”, mjerodavni su uspjeli sjesti za zajednički stol i zakopati ratne sjekire. Rektor Sveučilišta, bivši i sadašnji ravnatelj KBC-a i dekan Medicinskog fakulteta dogovorili su da se priključci na vodu, kanalizaciju i otpadne vode, u dijelu koji se izvodi na zemljištu KBC-a, naprave u roku tri dana.

Naknadno je s arhitektom Vjekoslavom Ivaniševićem dogovoreno preprojektiranje zgrade Medicinskog fakulteta. To znači da će zgrada biti u novim gabaritima, izvan opskrbnog i protupožarnog puta za bolnicu na Križinama. Sjeverni dio novog objekta Medicinskog fakulteta (tzv. nos) bit će uklonjen kako bi pristupni put zadržao postojeću širinu i visinu koja omogućuje neometan prolaz kamionima.

Određena je i kontakt-osoba koja će predstavljati KBC pri izvođenju radova na infrastrukturnim priključcima na dijelu zemljišta koje je u vlasništvu bolnice, Miljenko Pražen.

Nova zgrada dogodine
– Nije bilo razloga ni za kakvu paniku, Medicinski fakultet i KBC su povezani, jedan bez drugoga ne mogu – kaže dr. Stipan Janković, dekan Medicinskog fakulteta.

Najavljuje kako će nova zgrada biti završena do početka listopada 2009., a stajat će 70-ak milijuna kuna. Za opremu treba oko 5 milijuna eura, a planira se nabaviti po modelu javno-privatnog partnerstva s inozemnim partnerom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije