Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan odluke

Mitt Romney glasovao u društvu supruge

Mitt Romney, glasovanje (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
06.11.2012.
u 17:49

Republikanski predsjednički kandidat kazao je da se osjeća dobro glede svojih šansi da pobijedi na izborima

Republikanski predsjednički kandidat Mitt Romney glasovao je u društvu supruge u predgrađu Bostona u utorak ujutro, javlja Reuters. Kazao je da se osjeća dobro glede svojih šansi da pobijedi na izborima. Upitan za koga je glasovao, vidljivo opušten i sretan Romney je odgovorio: "Mislim da znate za koga."

Nakon glasovanja Romney je poljubio svoju suprugu i zaputio se u Cleveland i Pittsburgh – gradove u državama ključnima za izbore.

Podsjetimo, Barrack Obama iskoristio je sustav ranog glasovanja te je glasovao u četvrtak, 25. listopada, u Chicagu.

Predsjednik Barrack Obama rezultate izbora čekat će u Chicagu u koji je u društvu supruge stigao danas. Par je u posljednja dva dana proputovao savezne države Ohio, Floridu, Colorado, Iowu, New Hampshire i Wisconsin.

Ispitivanje javnog mijenja pokazuje da su Obama i Romney u mrtvoj utrci, iako aktualni predsjednik ima prednost u nekoliko ključnih saveznih država, uključujući i Ohio, što bi mu moglo donijeti 270 elektorskih glasova koji su mu potrebni da pobijedi te osvoji drugi mandat u Bijeloj kući.

Romney će, ako pobijedi, postati prvi predsjednik – mormon u povijesti SAD-a i jedan od najbogatijih Amerikanaca u Bijeloj kući ikad. Obama će, ako pobijedi, postati prvi demokrat koji je osvojio drugi predsjednički mandat nakon Billa Clintona 1996. godine i prvi Afroamerikanac s osvojena dva predsjednička mandata.

>> Američki izbori: Kandidat može dobiti puno više glasova i izgubiti

>> Počela bitka između Obame i Romneyja

>> Romney vodi, a Barack Obama glasovao deset dana ranije

>>Sve o Obaminoj i Romneyjevoj utrci pratite u našoj specijalnoj rubrici Američki izbori

Komentara 2

DH
dalibor.hren
18:03 06.11.2012.

Baš me zanima za koga je glasovao!

DH
dalibor.hren
19:17 06.11.2012.

Sukob interesa! Hahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije