Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MITROPOLIT PORFIRIJE:

'Paljenje zastave nekršćanski je čin!'

Vladika Porfirije
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
03.04.2015.
u 15:23

Ovakvi postupci su potpuno izvan životnog konteksta i nemaju podršku srpskog naroda i društva – poručuje mitropolit Porfiririje

Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije oglasio se u petak o zategnutim odnosima Hrvatske i Srbije posebnim priopćenjem, poručivši kako je "aktualno spominjanje tenkova, prijetnje, ratno huškanje, paljenje državne zastave nekršćanski i anticivilizacijski čin koji je, svjedoci smo, već nanio štetu odnosima dviju država, Srbije i Hrvatske".

– Ipak, osobno držim i na to skrećem pažnju, da  se radi o postupcima u čiju vjerodostojnost najmanje vjeruju sami izvođači performansa. Pritom, kao duhovni  pastir ističem, krajnje je neodgovorno kako od samih izvođača, tako i od nekih medija, što porukama truju mlade generacije i produbljuju njihove  traume i traume njihovih roditelja. Ovakvi postupci su potpuno izvan životnog konteksta i nemaju podršku srpskog naroda i društva – poručuje mitropolit Porfirije, dodajući kako je "tragična činjenica da su prijetnje upućene u vrijeme smirenja i praštanja, u vrijeme uskrsnog posta".

– Zasigurno ovakve prijetnje  najveće uznemirenje izazivaju kod pravoslavnih vjernika koji žive u Hrvatskoj, a koji zbog tih ili sličnih postupaka i izjava mogu  pretrpjeti najveću štetu. Držim da odgovorne osobe u vladama Srbije i Hrvatske, radi dobra dvaju naroda trebaju  nastaviti putem mira, suradnje i usuglašavanja interesa naroda i država. U to ime,  katolicima i pravoslavnima želim da u radosti i svakom dobru dočekaju praznik najveće ljubavi, praznik Uskrsa, jednog  i zajedničkog Spasitelja, Gospodina Isusa Krista – rekao je mitropolit Porfirije.

>> Nova provokacija Vojislava Šešelja: 'Sretan sam što sam zapalio hrvatsku zastavu'

Komentara 67

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
16:08 03.04.2015.

Pope mi znamo da je paljenje zastave necivililizacijski čin,ali objasnite vi to vašem narodu,Srbima.Tamo se pojavite u srpskom tisku i medijima!

Avatar PrincipGavrilo
PrincipGavrilo
17:29 03.04.2015.

Pope,pre ces ti doziveti jos jedno Isusovo vaskrsnuce,nego sto ces docekati da banovina i takvi kao on shvate i prihvate tvoje reci.

Avatar Snijeg
Snijeg
16:56 03.04.2015.

svaka cast!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije