Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
da mu bude slađe

Mitropolit Jovan Milanoviću daruje pijetla od čokolade

'05.04.2012., Zagreb - Mitropolit Jovan poklonit cokoladnog pijetla premijeru Zoranu Milanovu za Uskrs. Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
'Daniel Kasap/PIXSELL'
06.04.2012.
u 08:00

Nakon što je za pravoslavni Božić premijera iznenadio francuskim zlatnikom, mitropolit Jovan sad mu je donio slatki dar iz Trsta

Premijeru Zoranu Milanoviću ovaj bi Uskrs trebao biti sladak. Sudeći, barem, po velikom čokoladnom pijetlu, poklonu mitropolita zagrebačko-ljubljanskog i cijele Italije Jovana (Pavlovića), kojeg je mitropolit za premijera nabavio u Italiji.

– Bili smo u Trstu u kupnji uskrsnih darova prijateljima i, kad smo vidjeli toga pijetla, nismo mogli odoljeti a da ga ne kupimo za premijera Milanovića, u znak zahvalnosti što je bio na liturgiji na Badnju večer u našoj crkvi. Bila je to njihova velika gesta, koja je jako pozitivno odjeknula – rekao nam je mitropolit Jovan, koji se upravo spremao uskrsni dar poslati premijeru. To je već drugi pijetao kojega je, kao simbol Kukuriku koalicije, mitropolit Jovan namijenio aktualnoj vladi. Prvi je bio na zlatniku iz Francuske revolucije, koji je mitropolit utisnuo u "česnicu", blagdanski kruh i koji su njegovi gosti na Badnju večer tražili lomeći pogaču. Zlatnik je pronašao predsjednik države Ivo Josipović, ali ga je darovao premijeru Milanoviću.

– Napravili smo tad spontanu priču sa zlatnikom, a sad i s pijetlom. Kad su ovako teški problemi koji stvaraju gorčinu, neka se malo oslade. Želimo da nam svima u Hrvatskoj bude bolje i lakše, neka to bude naša čestitka za ovaj Uskrs, veliki praznik kad se svi radujemo, te znak međusobnog poštovanja te da krenemo u bolju budućnost – kaže mitropolit Jovan.

Komentara 31

VI
vidicmar
08:19 06.04.2012.

\"Bratu Srbinu\"

RA
rasplinjač
08:21 06.04.2012.

A dobro je, bilo bi još bolje da mu je zajedno poklonio i par čokoladnih kokoški. Vidio sam nešto tako kad sam bio vani, ne bi vjerovali, lutka kokoška koja viče \"Yes, thank you very much\"....

OB
-obrisani-
09:13 06.04.2012.

meni ovaj pijetao više liči na petla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije