Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RADIOAKTIVNI OBLAK
Povratak na članak

Misteriozno zračenje nad Europom: 'Rusija testira oružje ili nove lijekove?'

Tragovi radioaktivnog izotopa (rutenij-106) pronađeni su u povišenim, ali ne i štetnim količinama u Njemačkoj, Austriji, Italiji, Švicarskoj i Francuskoj između 29. rujna i 3. listopada, tvrdi njemački ured za zaštitu od zračenja

Komentari 14

Avatar Django
Django
07:29 12.10.2017.

Pa baš Rusi? Dajte, najte.

VL
Avatar El Indio
El Indio
07:51 12.10.2017.

Kako da ne, oblaci nekako preskocili istocne drzave i evo ih u zapadnim :) Da je to istina to bi bilo u Skandinavskim, Baltickim i istocno Balkanskim drzavama kao u slucaju Cernobila! To ne vjerujem i ako nisam ne rusofil ne putinovac

VL
MA
manualport
01:41 12.10.2017.

Iako i dalje postoje zastrašujuće glasine kako Rusija tajno testira oružje s malom količinom nuklearnog materijala u Arktičkog krugu, stručnjaci tvrde kako je povećanje izotopa najvjerojatnije uzrokovala neka farmaceutska tvrtka, tijekom proizvodnje lijekova.

VL
DU
Deleted user
23:34 11.10.2017.

Iz Rusije s ljubavlju.

VL
SE
serđo12
07:35 12.10.2017.

Da,da,da,sugurno,da,da.pušimo zapadnjačke informacije već 25 god.

VL
SJ
Sve je uzalud
05:04 10.11.2017.

.......radijacija je mila majka za ono sto kruzi Europom......Globalizacija i demokracija kruzi .....od toga nema spasa.......kraj se vidi...

VL
DU
Deleted user
10:59 12.10.2017.

Ne nego su se teroristi dočepali tog materijala jer se koristi u puno bolnica po svijetu pa su ga rasuli avionom kuda su mogli. U Meksiku je takav sličan materijal pronašla skupina djece u napuštenoj bolnici pa su se sa njime išli mazati jer je svijetlio u mraku bilo im je fora. Nakon par sati djeci je pozlilo odvedeni su u bolnicu samo da bi osoblje bolnice shvatilo što su mazali po sebi. Rezultat svega toga je da je cjeli taj grad bio zagađen radioaktivnim otpadom jer su djeca to okolo raznosila po gradu potrošeni su milijuni dolara na čišćenja grada. Tako je i ovaj materijal ostao u napuštenoj bolnici jer nikome nije dalo trošiti novce na zbrinjavanje tog otpada rezultate toga vidimo. Što je još gore takvog otpada ima po cijeloj istočnoj Europi. O tome je čak sniman dokumentarni film na Engleskoj televiziji.

VL
MG
milerazbojnik@gmail.com
15:28 12.10.2017.

ma milina je narodu s svim tim ljudima koji bi trebali brinut ponajprije o zdravlju naroda a sad nakon pol mjeseca izlaze u javnost s tim podacima što samo dokazuje da su svi isti ili narodnim jezikom za sebe i svoje se pobrinu i vele im u takvim situacijama što manje idite van a ostatak naroda baš nas briga sramota i samo dokaz pokvarenosti kao i uvjek sto ljudi kad bi odapelo nikom ništa tek kad postane pandemija ili ti par tisuča što se nedade sakrit onda se dužobrižnici u vlasti i okolo jave i upotoravaju umjesto odmmmmaaahhh

VL
SJ
Sve je uzalud
05:09 10.11.2017.

....samo se vi osvecujte Rusima ......stize londonski radioaktivni caj od sipka, ala‘ ...Aleksandar Litvinjenko.....

VL
DU
Deleted user
23:00 11.10.2017.

Arktički krug, pa južna Rusija, pa onda možda i nije Rusija?

VL
Avatar ivo587
ivo587
22:49 11.10.2017.

znao sam, truju nas..da što prije pomremo od raznih rakova i nepobjašnjivih bolesti povezanih s padom imuniteta..

VL
Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
22:58 11.10.2017.

Iskustva sa bojišta u Siriji su pokazala da se više puta gađa isti objekat. Pristupilo se novoj metodi da raketa koja pogodi cilj označi_ozrači ga na duže vrijeme, tako isti je kao takav vidljiv na senzorima i nema ga potrebe ponovo uništavat i trošit resurse. Vojna vježba u Bjelorusiji je bila prije par dana i odatle povećana količina izotopa u zrku.

VL
HO
homofob
08:46 12.10.2017.

Nazovinovinarsko neznanje vlada! Nije problem "zracenje" nego je problem zagadenje atmosfere c e s t i c a m a radioaktivnog izotopa koji je smrtonosan ako ude u probavni trait u gotovo nemjerljivo malim kolicinama! Takoder takove nestabilne "dizajnerske" izotope u Europi moze proizvesti samo jedan vrlo specjalizirani reaktor lociran u gudurama Urala.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.