Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Misteriozni nestanak Slovakinje u Murteru

02. studenoga 2008. u 15:18 1 prikaza

MURTER - Policijski helikopter, brodovi Pomorske policije, ronioci interventne postrojbe, temeljna policija sa psima tragačima, Gorska služba spašavanja i Lovačko društvo “Murter” traže nestalu državljanku Slovačke Vieru Malovikovu (48). Njen nestanak je u subotu u 11.30 prijavio njen 48-godišnji suprug, s kojim je u četvrtak doputovala u Hrvatsku, te su odsjeli u marini Hramina u Murteru gdje imaju brod. Kako je policiji ispričao zabrinuti suprug, oni su u petak večerali u piceriji “Kezo” u središtu Murtera. Oko 22 sata muž je ustao od stola platiti račun, a supruga je izišla na ulicu sama. Od tada joj se gubi svaki trag.

Sustavna potraga
- Pretraženo je brdo Gradina i Crnikovac, Betinsko polje, roni se u akvatoriju mjesta, a te se pregledavaja morska površinu oko otoka Murtera sve do Modrava. Izuzete su snimke nadzornih kamera iz marine Hramina, te su obavljeni i još se obavljaju razgovori sa svima koji bi mogli imati korisnu informaciju. Za sada ne postoji nikakav trag niti sumnja - rekla je glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor.

U Murteru ne znaju reći ništa o ovom neupadljivom paru slovačkih turista. Tek se prepričava kako kako su se rastali. Picerija, naime, ima dva izlaza. Viera je izašla na jedan, a njen suprug na drugi. Kad je nije našao na ulici, on je u nekoliko navrata ušao i izašao gledajući gdje bi mogla biti. Pretpostavlja se da je sama krenula prema marini gdje su odsjeli i strahuje se da joj se putem nešto dogodilo, iako od picerije do njihova broda ima svega nekoliko stotina metara ugodne šetnje slikovitim uličicama i rivom.

Tragovi krvi?
U Murteru se raspredaju svavakve priče. Nagađa se da je Viera otišla s ljubavnikom, pa sve do toga da je za nestanak kriv suprug. Neslužbeno se doznaje da su na jednom mjestu pronađeni tragovi krvi. Međutim, još nije poznato jeli krv uopće ljudska. Vierin suprug prenoćio je i danas na njihovu plovilu, ali se nije kretao po mjestu.

arheološki eldorado
Iz slavonskog tla najveću senzaciju tek treba iskopati. Sfinga?! Ma i to je moguće
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata
ALAT ZA PRAVE MAJSTORE
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata, imate li ih sve doma?