Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spašava plivače

Mislite da vam je posao dosadan - pogledajte onda ovog čovjeka

Foto: Twitter
11.08.2016.
u 06:30

Za OI je angažirano ukupno 75 spasilaca, od čega je 15 žena. Plaćeni su, preračunato, 2300 kuna za 20 dana rada

”Pomislite li ponekad da je vaš posao besmislen i dosadan, pogledajte ovog čovjeka”, piše New York Times uz fotografiju spasioca koji dežura uz bazen za vrijeme plivačkih natjecanja na Olimpijskim igrama.

Spasilac mora biti na bazenu jer, prema brazilskim zakonima, svaki bazen veći od 6x6 metara mora imati jednog koji pazi na plivače, objasnio je jedan od njih, 39-godišnji Anderson Fertes.

Iako je na fotografijama izgledalo kao da se dosađuje, kaže da ipak mora pozorno pratiti natjecanja, pa i kad pliva Michael Phelps.

– Plivači mogu dobiti grčeve, srčani udar ili mogu glavom udariti u zid. Šanse za to su jedan naprema milijun, ali mi smo spremni – kazao je.

Za OI je angažirano ukupno 75 spasilaca, od čega je 15 žena. Na olimpijskom je bazenu njih četvero – dvojica na bazenu na kojem se održavaju natjecanja, a druga dvojica na bazenu za trening. Plaćeni su, preračunato, 2300 kuna za 20 dana rada.

>> Evo zašto je pozelenjela voda u olimpijskom bazenu!

Komentara 2

Avatar Peterančan
Peterančan
12:19 11.08.2016.

A četiri godine mandata esdepeovca Ledinskog u Saboru, npr.? Samo jedna nula više iza ove brojke na mjesec, a ni jedan glas, pokret (osim zijevanja)... Ovaj Brazilac bar misli, za razliku od ovih kaj nam se "nude" opet!

LA
lazydude
11:01 11.08.2016.

Kao kod nas u saboru. Samo što mi ne znamo plivati, a oni nas ne spašavaju nego nam se smiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije