Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASAMAREN

Mislio da je povoljno kupio luksuznu vilu, no zapravo je za ovo dao 60.000 kn...

Florida
Foto: Google Street View
1/2
16.06.2021.
u 10:49

Nevjerojatni slučaj iz Floride koji iznova pokazuje da se kod kupnje nekretnina treba detaljno raspitati o svim okolnostima

Muškarac s Floride pomislio je kako mu je žlica upala u med kada je prije nekoliko godina za 9000 američkih dolara kupio vilu koja vrijedi 177.000 dolara u Tamaracu pokraj Miamija.

Riječ je o nekretninama koje se prodaju na aukciji budući da su oduzete vlasnicima zbog neplaćanja poreza.

No veselju Kervillea Holnessa brzo je došao kraj kada je shvatio da je zapravo kupio liniju travnjaka široku 30 centimetara i dugu 30 metara, a koja vrijedi samo 50 dolara. Međutim, on ju je platio 180 puta više.

Foto: Google Street View

Dio ''zemljišta'' proteže se od sandučića za poštu te ide preko zida dviju spojenih garaža i završava u dvorištu vila.

Unatoč tome što tvrdi da je prevaren, vlasti kažu kako je sve učinjeno po zakonu te da mu ne mogu vratiti novac.

– To je bila obmana. Nigdje nije bilo naznačeno da je riječ o liniji koja prolazi između dvije vile iako su imali alate kojim su to mogli pokazati – rekao je Kerville Holness.

– Osvetoljubiv sam. Mogao bih izrezati zid garaže do kuće kako bih došao do svog zračnog prostora, no kakve bih koristi imao od toga – dodao je.

Nakon njegove pogreške, vlasti su izdale upozorenje za sve koji sudjeluju u internetskim aukcijama da paze za što daju ponude.

No Holness nije bio jedini koji je želio kupiti to zemljište. Ponude su dale još tri osobe.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
16:41 16.06.2021.

Bilo prije DVIJE godine........ dailymail.co.uk/news/article-7147327/Florida-man-accidentally-bought-foot-wide-strip-grass-auction.html

Avatar Tombstone
Tombstone
15:36 16.06.2021.

Ovo se desilo u sijecnju prosle godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije