Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEČ 'RAT'

Mislilo se da će se nakon Drugog svjetskog rata, koji je zamalo uništio svijet, okončati svi ratovi, ali to se nije dogodilo

07.01.2023.
u 16:55

Najveću promjenu rat je izazvao u Njemačkoj. Vodeća europska gospodarska sila, koja je desetljećima poslije rata zbog svog specifičnog povijesnog iskustva ustrajavala na pacifizmu, odbijajući preuzeti aktivniju ulogu u međunarodnim poslovima, odlučila je okrenuti novu povijesnu stranicu

Komentara 17

Avatar KmicaSKvarta
KmicaSKvarta
18:53 07.01.2023.

Nemam premium al već u naslovi je greška jer je to bio prvo svjetski rat. Nakon drugoga već je počelo novo sukobljavanje istoka i zapada kojim je zamalo započet treći svjetski rat. Planovi za daljnje vojne operacije sovjetskog saveza/saveznika su već bile razrađene i umalo pokrenute 45e.

Avatar Tombstone
Tombstone
18:32 07.01.2023.

Nevjerovatno je koliko fundamentalno krivih zakljucaka ovaj rezimski "novinar" moze prosuti u ovako kratkom vremenu.

CM
Crni_moj
06:42 08.01.2023.

Ratovi postoje da bi jači otimali od slabijih pod izgovorom uvođenja demokracije ili ti civilizacije. Zašto se nikada ne zapitamo kako to da smo mi bogati a resursi potrebni za biti bogat su u siromašnom dijelu planeta. E zato jer nam je ovako udobnije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?