Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odbijena žalba zagrebačkog policijskog inspektora

Mislav Merkaš ne može dokazati kako je stekao 206.618 eura

Mislav Merkaš
Foto: Anto Magzan/Pixsell
28.09.2015.
u 11:15

Odbijena žalba zagrebačkog policijskog inspektora

Vrhovni sud odbio je žalbu Mislava Merkaša na odluku o blokadi njegove imovine. USKOK inspektora Odjela organiziranog kriminaliteta PUZ-a tereti da je za novac svodnicima odavao informacije o racijama, a na zahtjev USKOK-a blokirana mu je vrijedna imovina koju je, sumnja se, stekao nezakonito.

Riječ je o nekretninama u Zagrebu i na Korčuli, zemljištima, kolekciji umjetnina, kao i ušteđevini na bankovnim računima. On se na takvu odluku žalio po nekoliko osnova i od Vrhovnog suda tražio da ukine privremenu mjeru osiguranja oduzimanja imovinske koristi. U žalbi je naveo da nije bio uredno pozvan na ročište kada se odlučivalo o djelomičnom ukidanju mjere blokade imovine, no utvrđeno je kako je bio uredno obaviješten o održavanju ročišta. Merkaš je u žalbi prigovorio i da je prijedlog USKOK-a za blokadom krivotvoren, a viši sud taj prigovor nije posebno razmatrao zaključivši kako je sasvim neosnovan.

Odbačen je i Merkašev prigovor da je nadležni tužitelj nezakonito obavljao tu dužnost, odnosno da nije bio ovlašten zastupati njegov predmet. Merkaš se žalio i na nalaz vještaka za financije i računovodstvo na temelju kojeg je i donesena mjera za blokadom njegove imovine, a u žalbi je naveo da je riječ o nezakonitom nalazu.

Merkaš smatra kako je dokumentacija na temelju koje je napravljen nalaz trebala biti službena tajna, a tvrdi i da je nalaz utemeljen na podacima o imovini čije porijeklo vještak nije utvrđivao. Međutim, Vrhovni sud je zaključio kako je vještačenje provedeno nad raspoloživom dokumentacijom, a njime je utvrđeno da Merkaš nema vjerodostojnu dokumentaciju za stečenu imovinu u iznosu od 206.618 eura. U rješenju se navodi i kako Merkaš svoje tvrdnje o porijeklu imovine nije potkrijepio ni jednim dokazom kako bi se vještački nalaz korigirao.

>>Propust PU zagrebačke – iz pritvora ravno na posao u policiju!

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar navijač
navijač
11:27 28.09.2015.

Barem 50% sudaca i 90% političara ima takođe veliku svotu novcai mnoge nekretnine, ali njih za to nesmije nitko pitati osim naroda, ali njega itekako ti isti drže pod kontrolom pomoću policije koja je kako vidimo i po ovom slučajuučaju opet ispala j..... stranka.

DU
Deleted user
11:28 28.09.2015.

A sto je s velikim ribama,sardele nisu za brudet.

DU
Deleted user
11:25 28.09.2015.

u ozbiljnoj državi već bi odavna gulija pržun,pljuc..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije