Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
srpski tajkun

Mišković: Ili me pustite da putujem ili me pritvorite!

16.04.2014.
u 15:09

- Duboko sam nezadovoljan odlukom suda da mi ne vrati putovnicu i dozvoli putovanje na poslovne sastanke u Italiju i Nizozemsku, rekao je Mišković

 - Ili me pustite da radim i putujem ili me pritvorite - zavapio je pored sucem Vladimirom Vučinićem, najveći srpski tajkun Miroslav Mišković kojemu sude u Beogradu jer je sa sinom Markom i još jednim suradnikom, kako navodi optužnica, od 2005. do 2010. nezakonitim izvlačenjem novca iz cestarskih poduzeća i utajom poreza oštetio ova poduzeća 160 milijuna eura, a državni proračun za gotovo pet milijuna eura.

To je bila reakcija na odbijanje njegova zahtjeva da mu sud dozvoli odlazak u inozemstvo na poslovne razgovore jer on na rasprave dolazi od kuće nakon što je platio jamčevinu od 12 milijuna eura u gotovini dok je njegov sin za jamstvo založio nekretnine vrijedne 3,2 milijuna eura. On je čak ponudio svoju tvrtku Delta holding za jamstvo da će se vratiti s poslovnog puta za koje je zatražio putovnicu koja je pohranjena na sudu. Mišković je, uz odobrenje suda, bio u Londonu pa je sucu Vučiniću rekao da je mogao pobjeći dok je bio u Londonu, da je  namjeravao ne vraćati se u Srbiju.

- Duboko sam nezadovoljan odlukom suda da mi ne vrati putovnicu i dozvoli putovanje na poslovne sastanke u Italiju i Nizozemsku. Zbog mojih izostanaka pokrenut je sudski proces jer se radi o poslu koji se treba sklopiti s velikom kompanijom, što je od regionalnog značaja. Narednih dana zakazani su sastanci u SAD-u, zbog čega vas molim da mi kažete što još mogu učiniti da bi mi se omogućilo putovanje - rekao je Mišković dodajući kako je spreman potpisati, da Delta Holding pripadne državi, ako se ne vrati s putovanja u Srbiju. Sudac je odgovorio kako je sud nije utvrdio "da postoji neodložna potreba za njegovim putovanjem" te da ubuduće "pojačate argumentaciju kako je vaša nazočnost neophodna"

>> Najbogatiji Srbin pušten iz pritvora, uplatio 12 milijuna eura

Komentara 1

Avatar TheJack
TheJack
19:26 17.04.2014.

Ua tolike menadzere i savjetnike, a o odvjetnicima da se i ne govori, on bas osobno mora da bude svugdje prisutan. Ha, ha, ha .... Slabo je sto ostalo od Delte, a ovoj lopini ocevidno gori pod nogama. Za novce ne treba brinuti, jer ih je odavno prenio ne neke "kajmanske" racune tako da je u Srbiji ostala samo ljustura i to potpuno prazna. Uostalo imaju srbijanci iskustava sa onim Karicima koji otidjose u Rusiju na "lijecenje" prije 15 godina. Bili skoro na "samrti", a sada se po srbijanski medijim mogu vidjeti fotke kako se smiju (budalama u lice) i peku rostilj u svojim vilama u Rusiji. Sanader je tek puki amater za ovu srbijansku lopinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije