Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI TV

Mišić: Ne želim da SDP bude Tomaševiću ono što je HDZ bio Milanu Bandiću

17.11.2021.
u 17:10

Mislim da gradonačelnik Tomašević za svojih prvih pet mjeseci zaslužuje prolaznu ocjenu, ali daleko od odlične ocjene. Bilo je određenih pogrešaka koje se nisu smjele dogoditi, poput imenovanja ravnatelja bolnice Srebrenjaka, kazao je.

Kandidat za predsjednika zagrebačkog SDP-a Matej Mišić gostovao je u emisiji Večernji TV gdje je govorio o nadolazećim izborima u strancima. Emisiju je vodila Petra Maretić Žonja. 

Upitan zašto misli da je upravo on najbolji kandidat, kazao je kako od svih kandidata upravo on ima najviše iskustva. 

- Prošao sam sve razine: od mjesne samouprave do gradske skupštine. Bio sam u vijeću gradske četvrti. U prošlog sazivu sam bio u gradskoj skupštini s preko 400 rasprava i 10-ak inicijativa. Razgovarajući s članovima posljednjih tjedana koliko traje kampanja, naišao sam na pozitivne reakcije. Mislim da sam najprepoznatljiviji od svih kandidata među članovima - kazao je. 

 

Istaknuo je kako je jedna od tema koju je otvarao je i sljemenska žičara koja se istražuje na DORH-u. 

Na pitanje o tome kako postoji stav da su izbori već riješeni, kazao je da u to vjeruje ne bi bio tu.

- Nažalost, događale su se neke stvari u SDP-u proteklih mjeseci koji su smanjili članstvo, ali vidio sam kod onih koji su ostali želju za promjenom. Mislim da su ovi izbori daleko od riješenih. Ići ćemo u drugi krug. Vjerujem da mogu postići rezultat i da mogu ući u drugi krug. Za razliku od drugih kandidata, imam znatno više iskustva u politici. Činjenica je da se SDP u Zagrebu nalazi u krizi. Sve te loše prakse treba mijenjati i treba osoba na čelu koja će to mijenjati kako bi izašli spremni. 

Mišić je kazao kako može obećati biračima da se neće baviti politikom opće prakse i da će se baviti gradom Zagrebom. 

- Da ćemo zajedno kreirati politike SDP-a, a ne da to rade pojedinci. Jedna novina koju sam predložio je i uvođenje unutarstranačkih referenduma. Danas je posljednji dan predstavlja kandidata i unisono je razmišljanje da dolaze kandidati, obećaju i to ne ispune. 

O Tomaševiću

- Mislim da gradonačelnik Tomašević za svojih prvih pet mjeseci zaslužuje prolaznu ocjenu, ali daleko od odlične ocjene. Bilo je određenih pogrešaka koje se nisu smjele dogoditi, poput imenovanja ravnatelja bolnice Srebrenjaka. Upravno vijeće koje je Tomašević postavio izvuklo je kandidata iz mirovine, koji svojim stavovima nije osoba koja bi trebala upravljati bolnicom. Pogotovo ne sa njegovim stavovima. 

Na pitanje može li Tomašević očekivati bezrezervnu podršku SDP-a, ustvrdio je da nitko ne može na to računati. 

- Ako dođem na čelo gradskog SPD, Tomislav Tomašević i Možemo može očekivati podršku za sve dobre prijedloge. Ponovit ću jednu rečenicu: Ne želim da SDP bude Tomaševiću što je bio HDZ Milanu Bandiću.

Istaknuo je kako posljednjih mjeseci gradski SDP nije imao predsjednika, već ga je vodio povjerenik te će situacija biti drugačija kad imaju novo vodstvo. 

- Da sam ja u tih četiri mjeseca bio na čelu SDP-a, puno bi jače problematizirao pitanje izbora ravnatelja Srebrenjaka kao i pitanje imenovanja i razrješenja članova Uprave Holdinga. Izostala je reakcija SPD-a. Gradonačelnik je nakon tri mjeseca smijenio dva člana Uprave zbog različitih gledišta. Holding je u krizi. Mislim da si ta tri mjeseca grad nije trebao dopustiti - ustvrdio je. 

Brisanje iz stranke

- Ja i dalje čekam jasnu definiciju što su Bandićevci. Kad govorimo o Bandićevcima, ja ne želim to banalizirati, ali ajmo razjasniti. 

Najavio je da će pozvati sve članove i članice da prate stranku i da se vrate. 

- Želim da se mi nametnemo u gradu svojim politikama. Želim da ljudi koji osjećaju socijaldemokraciju da se vrate. SDP je postigao rezultat od osam posto. Ili ćemo nešto promijeniti, ili ćemo nestati - ustvrdio je. 

Najavio je u slučaju da pobjedi na izbori i dođe na čelo gradskog SDP-a, da bi bio voljan na idućim izborima biti i kandidat za gradonačelnika 

 

 

 


 

Komentara 2

PE
PetiElement
12:50 18.11.2021.

HDZ!! 💪❤️

DU
Deleted user
17:38 17.11.2021.

Ne želite biti što je bio HDZ Bandiću, ali vaš predsjednik skupštine ponaša se u najmanju ruku isto kao i HDZ-ovci na tom mjestu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije