Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pismo Pupovcu

Mišetić predlaže otvaranje web stranice o suđenju generalima

gotovina
22.05.2010.
u 17:42

Na toj stranici osim videa, audia i transkripata sa suđenja ne bi bili nikakvih propagandnih, političkih, ideoloških ili drugih sadržaja, bilo za pojedine osobe, države, nacionalnosti itd., tvrdi Mišetić.

Odvjetnik hrvatskih generala u Haagu Luka Mišetić poslao je pismo predsjedniku Srpskog nacionalnog vijeća dr. Miloradu Pupovcu kojim je reagirao na napise o tome da hrvatski mediji pristrano prate suđenje generalima Čermaku, Markaču i Gotovini.

Osvrnuvši se na tekst Slavice Lukić u Jutarnjem listu koja je kritizirala nacionalne televizije jer nisu organizirale izravan prijenos suđenja, Mišetić je Pupovcu predložio otvaranje posebne web stranice na kojoj bi se po danima objavljivale snimke sa suđenja, na hrvatskom i engleskom jeziku.  

Na toj stranici osim videa, audia i transkripata sa suđenja ne bi bili nikakvih propagandnih, političkih, ideoloških ili drugih sadržaja, bilo za pojedine osobe, države, nacionalnosti itd., tvrdi Mišetić.

Ideja je svaku javnu minutu suđenja učiniti dostupnom na internetu za sve građane Hrvatske. Mišetić smatra da bi projekt imao još veći značaj ako bi ga zajednički financirali Srpsko narodno vijeće i Zaklada za istnu o Domovinsom ratu.

- Ako je Srpsko narodno vijeće voljno sudjelovati zajedno sa Zakladom za istinu u ovome  važnom projektu, koji će omogućiti javnosti da samo provjeri što je točno utvrđeno u slučaju Gotovina i ostali  pred Haaškim sudom, molim Vas da mi se obratite putem pisma, telefona ili emaila, zaključuje Mišetić u svom pismu Pupovcu.

Komentara 12

MO
mozel
20:57 22.05.2010.

Da ne dodje Ante Gotovina nebi bilo slobodnoga Knina.Ante Ante svi smo zate!

MM
Mladen Miletić
23:24 22.05.2010.

Mišetić predlaže otvaranje web stranice o suđenju generalima, kako to naslov fini kada se radi o nekim drugima onda su ratni zločinci iako nisu osuđeni ali zna se ( suđenje ratnim zločincima ) Naravno ovdje se o Hrvatima radi znazna se samo o generalima !

OB
-obrisani-
19:22 22.05.2010.

---------------------------------------------------------------------------------+ «Što se pak Pupovca tiče, šteta je što poput srbijanskih dužnosnika u stilu Miloševića govori o tužbi vraćajući se u Drugi svjetski rat te što je ostao uvjerljiv kao i njegova famozna laž o 10 tisuća pokrštene spske djece, kojom je relativizirao srpski genocid.» ----------------------------------------------------------------------------------+ Milan Ivkošić, Večernji List 24.11.2008 u 14:46

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije