Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ravna gora

Misa u kapeli Sveta tri kralja na Ravnoj gori

tri kralja (1)
Lj. Risek
05.01.2012.
u 08:44

Sve posjetitelje, hodočasnike i planinare, kuhanim će vinom i čajem počastiti općina Bednja i grad Lepoglava

Bednjanski župnik vlč. Zorislav Šafran u petak će, na blagdan Tri kralja, tradicionalno služiti misu u istoimenoj kapeli na Ravnoj gori. Kao što je poznato, taj dan na Ravnu goru hodočaste brojni vjernici iz bednjanskoga kraja i okolice, a svečanoj misi u velikom se broju pridružuju planinari i izletnici, koji toga dana rado dolaze na planinu i odazivaju se misi u kapelici, drevnom ranobaroknom zdanju što ga je 1619. godine dao sagraditi grof Ivan II. Drašković iz obližnjeg Trakošćana. Misa počinje u 11 sati.

Prošlih godina ustalio se običaj da općina Bednja, u suradnji s gradom Lepoglavom, hodočasnike i namjernike počaste kuhanim vinom i čajem. Tako će biti i ove godine, pa općina Bednja i Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Bednje pripremaju vino kojim će ugrijati posjetitelje i tako produljiti lijep običaj susreta na Ravnoj gori na Sveta tri kralja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije