Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
raspituje se o detaljima
Povratak na članak

Mirovinci žele ulagati u HAC, HEP i hotele, Orešković im još ne nudi ništa

Uz Oreškovića sastanku su nazočili i Zdravko Marić, ministar financija, Oleg Butković, ministar pomorstva prometa i infrastrukture, te resorna ministrica Nada Šikić. Ipak, ministri nisu ponudili nijedan konkretan projekt

Komentari 26

Avatar Pezo
Pezo
13:02 16.02.2016.

Za četiri godine dolaze drugi na vlast i nestali budu fondovi i novac penzionera. I onda poslije niko nije kriv i niko nije osuđen. Pa zar se ljudi nisu naučili pameti zadnjih dvadesetak godina.

VL
PO
popušimi
12:43 16.02.2016.

obaveznice od propale drževe vrijede kao wc papir, lova je lova,opipljiva, he he

VL
PO
popušimi
12:41 16.02.2016.

svima mirišu te milijarde od jadnih penzića, rado bi ih mrknuli ali još slažu po kojem modelu bi to bilo domoljubno, he he

VL
PR
propalismoFranjoskroz
13:08 16.02.2016.

Pa i moja baba je bolje ulagala od mirovinskih fondova

VL
Avatar Marceluswallace
Marceluswallace
12:23 16.02.2016.

Nema ništa o partizanima i ustašama danas

VL
DU
Deleted user
14:34 16.02.2016.

iz ovog se vidi koji su ulagači, lovatori licemjerni, a vladajući nas lažu. Govori se da se investitorima ne isplati ulagat za dobit 6-10 posto, a oduzet novac od budućih umirovljenika bi se isplatio, a ne zna se da li će i biti dobiti jer im vjerojatno neće dopusti uložiti u željene tvrtke, već u neke posrnule gdje će lovu oprati i propast zajedno sa drugim stupom. Za lovatore posebno obazrivo i nasipati u novčanike, a stoku sitnog zuba ko jeb..

VL
BA
balic
12:30 16.02.2016.

a sta ce im ponuditi ceka covjek kartomino Ok. ministri nisu nista ponudili i nema sto da ponude kad nemaju program.IFO institut je rekao da nisu pisali nikakave programe za hadeze,e sad kako ce ih tomo demantirati to ne znam.mozda tajnici ministara imaju kakve programe kad vec ministri nemaju..Cekamo njihovo kadroviranje a ono jos nije zavrseno.Malo strpljenja molit cu .Sta je jedan mandat bez pomaka ,jel tako ? :)

VL
CI
ciara46
20:10 16.02.2016.

Jadni budući umirovljenici. Prije 90-tih prosječna mirovina billa je oko 70-80% prosječne plače, a danas 39%. Ako se ne oplodi pametno (ušto sumnjam), novac iz drugog stupa, ta privatna imovina ode u vjetar, a mirovine če biti socijala.

VL
PO
popušimi
12:49 16.02.2016.

to ti izgleda ovak-dužan sam i bogu i vragu i svi me pritišću sa svih strana, onda skužim da susjed penzić ima puno love i tražim ga da mi posudi bar da kamatu vratim, i obečam mu da bum vrnul čim bum mogel, a ako nebum ja onda budu moja djeca, a možda i unuci vratili, a on nek strpljivo ćeka i nek se pase ako oma friške zelene trave, he he

VL
DU
Deleted user
13:30 16.02.2016.

Nebuš ti našu imovinu nikome nudil..!!To lažno domoljublje za koje si dobro plaćeni prodaj nekom drugom,al ne hrvatskom narodu!!..Ko god te poslal da nas odrpaš goni se nazad njemu!!

VL
DU
Deleted user
13:41 16.02.2016.

Zakaj ne pišete da je pod istragom jer je mrknul 70 milijuna eura iz Plive?..A sad bi prodaval imovinu hrvatskog naroda uz podršku KGK i TK??!..Nadam se da bu ga međunarodno pravosuđe uz pomoć eu na vrijeme zaustavilo.

VL
Avatar Josip M
Josip M
23:14 16.02.2016.

Sbve se duže čeka sve se manje ima.

VL
TH
than
12:35 16.02.2016.

Preljevanje iz supljeg u prazno. Oni bi oslobodili 10-15 milijardi kuna koje bi oslobodili na nacin da se rijese drzavnih obveznica. Istina da je pametnije to imati u HEPu nego u obveznicama bankrotirane drzave. Jedini problem je sto Oreskovic nista od toga nema, bar u privatizacijskom obliku, jer drzavi kronicno nedostaje novca, tako da bi se na nekoj drugoj strani morao zaduziti, a deficit kao crna rupa. Takav je da sve unistava....

VL
Avatar juricamesko
juricamesko
12:45 16.02.2016.

gospođo ili gospođice Šunjerga malo ste sami sebi kontradiktorni u ovom tekstu.najprije pišete kako je sastanak bio konstruktivan i dobar i kako je premijer postavljao vrlo konkretna pitanja.odmah zatim tvrdite da im nije ponudio ništa. što im je to trebao ponuditi na prvom sastanku.svi oni trebaju najprije znati što obje stane žele prije nego im se bilo što ponudi a i kada se bude nudilo nudit će se putem javnog natječaja.da bi se natječaj raspisao trebalo bi odrediti smjernice a tome upravo ovakvi sastanci i služe.tako se radi u poslovnom svijetu.samo bi im partijski komitet odmah mogao ponuditi bilo što.no ta su vremena nadam se daleko iza nas.

VL
MA
Marko Antonije
12:32 16.02.2016.

On nije Hrvat već se osijeća tako i treba mu dati samo POTVRDU u BiH.Blati Hrvatsku kao i ovaj musliman,Ako si HRVAT katolik onda ti nesmije biti svejedno tko sjedi u Vladi RH . Jedan musliman tipa Hasanbegović iz Bosne treba biti maknut. U Hrvatskoj ima dovoljno stručnih i pametnih Hrvata. Glasovanje 2015 je reklo :746.294 glasova HDZ & i 742.623 glasova SDP &. HDZ dobio izbore sa 3.671 glasom više. Hrvatska je izuzetno podijeljena u svakom smislu a Hrvati nikada bolje naoružani. Strašno je prizivati neki novi rat ! ON,g.Crnoja i ostali koji su DEZERTIRALI od HVO-a su STRANCI koji razaraju Hrvatsku svojim prisustvom.Samo takvih 300.000 je uzelo radna mjesta u Hrvatskoj. Vrijađaju naše branitelje koji su SVETINJA u našem društvu.

VL
ST
stefj
12:24 16.02.2016.

Mirovinski fondovi su zadnjih godina krpali rupe u proračunu kupovinom državnih obveznica, trezorskih zapisa i ostalog. Istina je da su to vrhunske kamate, jer država drugdje nije mogla dobiti novce, no to znači da naše mirovine ovise o Hrvatskoj i gomili uhljeba u njezinim strukturama. Ako bankrotiramo, odoše novci... Pod hitno treba smanjiti udjele državnih obveznica na ispod 50%, čak bi trebalo na manje od trećine. Osim toga, ne kupovati rizične Hrvatske obveznice koje spadaju u smeće, već se prebaciti na stabilne države, makar to nosilo manji prinos... Zadnja Lalovčeva zaduženja, kada banke više nisu htjele kupovati obveznice, a niti vani iste više ništa ne vrijede, ucjenom su prodavana fondovima. S takvom praksom treba hitno prestati...

VL
DU
Deleted user
12:18 16.02.2016.

Napokn nema više tko je jamio jamio,premijer zna što radi i siguran sam da će izvući zadnju kunu za društvenu imovinu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.