Naslovnica Vijesti Hrvatska

Mirovina za majku vukovarskog junaka Jean-Michela Nicoliera

Nicolier se kao dragovoljac borio na Sajmištu gdje je ranjen 9. studenoga i prevezen u vukovarsku bolnicu te nakon pada grada likvidiran na Ovčari.
30. svibnja 2012. u 13:37 13 komentara 595 prikaza
Jean-Michel Nicolier
Foto: Udruga dr. Ante Starčević

Udruga dr. Ante Starčević – Tovarnik pokrenula je postupak da se obitelji ubijenog vukovarskog junaka Jean-Michela Nicoliera dodijeli zaslužena mirovina i sve drugo što proizlazi iz zakona o pravima hrvatskih branitelja.

Bez velike najave i pompe, samozatajno i tiho, kako to rade najveći, došao je u Vukovar i ušao u legendu. Danas s pravom govorimo o jednom od ratnih heroja vukovarske bitke i junaka Domovinskog rata. Nicolier se kao dragovoljac borio na Sajmištu gdje je ranjen 9. studenoga i prevezen u vukovarsku bolnicu te nakon pada grada likvidiran na Ovčari. Njegovi posmrtni ostaci još nisu pronađeni.

– Majka Lyliane Fournier proteklih mjeseci prikupila je sve potrebne dokumente i poslala ih udruzi koja ih je dala prevesti na hrvatski jezik i ovjeriti kod ovlaštenog sudskog tumača, a nakon toga dokumente smo predali u Gradski ured za zdravstvo i branitelje u Zagrebu. Tim činom počeo je postupak za ostvarivanje prava na obiteljsku mirovinu za majku Jean-Michela Nicoliera. Iskreno se nadamo da će se postupak, koji vrlo uspješno vodi gospođa Gordana Skorup iz Ureda za branitelje, brzo okončati i da će se majci dodijeliti mirovina – priopćili su iz Udruge dr. Ante Starčević.

 

CCC
Must have
Proljetni komadi u kojima ćete izgledati stajliš, a za njih ne morate potrošiti pravo bogatstvo

A1 izdvaja za Vas

  • -obrisani-:

    prva i zadnja pravednost od predsjednika

  • Batman9:

    Laka mu hrvatska zemlja

  • Batman9:

    @ medion Ti i tebi slicni ste majstori o krivotvorenju spisa tako da taj spis koji spomenes ima isti vrijednost kao i polovni toalet papir!!! Pljuc u lice jugocetnicima i parazitima poput tebe! Mrs natrag otkud si dosao!!!