Naslovnica Vijesti Hrvatska

Mirovina za majku vukovarskog junaka Jean-Michela Nicoliera

Nicolier se kao dragovoljac borio na Sajmištu gdje je ranjen 9. studenoga i prevezen u vukovarsku bolnicu te nakon pada grada likvidiran na Ovčari.
30. svibnja 2012. u 13:37 13 komentara 565 prikaza
Jean-Michel Nicolier
Foto: Udruga dr. Ante Starčević

Udruga dr. Ante Starčević – Tovarnik pokrenula je postupak da se obitelji ubijenog vukovarskog junaka Jean-Michela Nicoliera dodijeli zaslužena mirovina i sve drugo što proizlazi iz zakona o pravima hrvatskih branitelja.

Bez velike najave i pompe, samozatajno i tiho, kako to rade najveći, došao je u Vukovar i ušao u legendu. Danas s pravom govorimo o jednom od ratnih heroja vukovarske bitke i junaka Domovinskog rata. Nicolier se kao dragovoljac borio na Sajmištu gdje je ranjen 9. studenoga i prevezen u vukovarsku bolnicu te nakon pada grada likvidiran na Ovčari. Njegovi posmrtni ostaci još nisu pronađeni.

– Majka Lyliane Fournier proteklih mjeseci prikupila je sve potrebne dokumente i poslala ih udruzi koja ih je dala prevesti na hrvatski jezik i ovjeriti kod ovlaštenog sudskog tumača, a nakon toga dokumente smo predali u Gradski ured za zdravstvo i branitelje u Zagrebu. Tim činom počeo je postupak za ostvarivanje prava na obiteljsku mirovinu za majku Jean-Michela Nicoliera. Iskreno se nadamo da će se postupak, koji vrlo uspješno vodi gospođa Gordana Skorup iz Ureda za branitelje, brzo okončati i da će se majci dodijeliti mirovina – priopćili su iz Udruge dr. Ante Starčević.

 

Elipso

 • -obrisani-:

  prva i zadnja pravednost od predsjednika

 • Avatar frafin
  frafin:

  Ona ima jos vremena umrijeti dok joj se mirovina dodijeli... trebati ce za to, vidjevsi "brzinu" kojom se u Hrvatskoj rjesavaju takvi predmeti, 15 do 20 godina... a sa tom lovom sta bi dobila, moze umrijeti od gladi u Francuskoj.. Bok, zurim!

 • Batman9:

  Laka mu hrvatska zemlja