Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
03.04.2014. u 12:18

Bivši diplomat Lončar ničega se ne sjeća po dužnosti, jer mu je takva bila služba. Razgovor je zaključen velikom tugom velikog Lončara nad tim što se Jugoslavija nije mirno raspala.

Na Prvom programu u 20 sati, baš u lijepi čas, pojavio se radio-reporter Vojo Šiljak u još jednom nastavku svojeg grozno servilnog, nepotrebnog, praznog i dosadnog serijala „Svjedoci vremena“. Ušao je u stan u kojem je u bijeloj košulji, kravati i odijelu sjedio g. Budimir Lončar (90), jedan iz druge lige Titovih diplomata, koji bi bar na temelju svojeg dugog života mogao ispričati koju zanimljivost, ali nismo mi večeras bili te sreće.

Reporter Šiljak, kao i svi njegovi dosadašnji seniori, zapeo je s Lončarom u nekakvom njegovom nepostojećem prošlom vremenu u kojem se ništa nije događalo. Razgovor je zaključen velikom tugom velikog Lončara nad tim što se Jugoslavija nije mirno raspala, što danas, 25 godina poslije, zvuči kao perverzno poigravanje žrtvama palim za nezavisnost Hrvatske. Jedino zanimljivo u cijelom razgovoru je bilo to da se u pola razgovora B. Lončar odjednom, skoro u pola rečenice, pojavio u nekakvoj sportskoj košulji neodređene boje, bez kravate i sakoa. Zanimala nas je drama između dva presvlačenja (je li bilo svađe ili padanja u nesvijest), ali Šiljak se suzdržao od bilo kakvog tumačenja ovog čudnog događaja. Diplomat Lončar naglo se presvukao poslije svojeg malog predavanja o ulozi čiste košulje u osnovama diplomacije, koje je svladao u svojoj prvoj službi u New Yorku.

Na početku razgovora već se ispostavilo da se govornika ne smije prekidati, jer on onda gubi nit, pa ga je Šiljak sat vremena pustio da priča, bez potpitanja. Dakle, u New Yorku prije 50 godina je bio konzul koji je g. Lončara uputio da svaki dan mijenja košulju i da čisti cipele, a i kosu da pere svaki dan,“ jer tako rade Amerikanci“. Šiljak je ove grozne banalnosti pažljivo slušao kao da će sutra u diplomaciju. Njegov domaćin jako se zabunio pridavajući mu osnove bon-tona i osobne higijene pod osnove diplomacije, a HRT nam je bez ikakve zabune ponudila prazna čavrljanja kao pouku i zabavu u svojem udarnom terminu.

>> Ozna je odmah nakon rata uništila svaki otpor prema Titovoj vlasti

Komentara 189

Avatar tajar
tajar
13:18 03.04.2014.

Bude žali što se je Jugoslavija raspala, bez obzira mirno ili ne. Britanski povjesničar Carol Hodge navodi u svojoj knjizi "Britain and the Balkans", da se je profesionalni savjetnik Predsjednika RH osobno angažirao na uvodjenju embarga na uvoz oružja u Hrvatsku. U drugim državama bio bi optužen za veleizdaju, a kod nas ga se na sve moguće načine nagrađuje i uvlači mu se u...

DU
Deleted user
14:18 03.04.2014.

Nema kraja provokacijama sa HTV-a. Gerontofilija povezana s jugonostalgičarstvom. Nisam gledao emisiju, treba se čuvati nerviranja.

BO
boovuu
13:17 03.04.2014.

šta na ovim stranicama radi ratni zločinac . nije osuđen ali je uz mesića dozvolio jna izlazak iz kasarni. znali su da ih kasnije nećemoći vratiti ali nije bitno . bitno je bilo samo to šta će dvojac dobiti akoko se u hrvatskoj uspostavi vojna diktatura.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije