Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ogorčena obitelj:

'Miroslava nema, a oni se provode kao da ništa nije bilo'

'CRNA KRNONIKA  26.09.2012. ZUPANJA - Miroslav Tunjic  Branimir Bradaric/Vecernji list                                '
Foto: 'Branimir Bradaric/Vecernji list'
1/3
27.09.2012.
u 18:00

Brutalno pretučen. Za smrt mladog Tunjića terete se Antun Matković i Goran Ević koji su na slobodi od prosinca

– To je jednom riječju užas. Ne mogu vjerovati da sve ide toliko sporo. Mi samo očekujemo kakvu takvu presudu, a ovo je sve zapravo odugovlačenje. Tko zna koliko sve to još može trajati – kaže Božica Tunjić koja i dalje, sa suprugom Matom, svakog dan obilazi grob svojeg sina Miroslava.

Kako se terete u optužnici, Antun Matković i Goran Ević brutalno su pretukli 14. studenoga 2010. godine u Gradištu, selu nedaleko od Županje, i potom ostavili na cesti nesretnog Miroslava Tunjića, tada 17-godišnjaka, na kojeg je u mraku naletio automobil kojim je upravljao Ivan S.

>>'Našeg sina nema, a krivci se zabavljaju i časte po gradu'

Dodatno vještačenje

Protiv dvojice optuženih započeo je nedavno drugi proces poslije odluke Vrhovnog suda da se sve vrati na početak. U prvom postupku sud je Antuna Matkovića i Gorana Evića osudio na zatvorske kazne od pet godina i šest mjeseci, odnosno, pet godina i četiri mjeseca radi nanošenja teških tjelesnih ozljeda sa smrtnom posljedicom. Sada im se sudi za pokušaj ubojstva što je lakša kvalifikacija kaznenog djela, a time je moguća i znatno manja kazna. U dosadašnjim raspravama u ponovljenu postupku još su jednom saslušani svjedoci i vještaci, a obrana je na ovotjednoj raspravi zatražila i dodatno vještačenje.

>>Ubojicama Miroslava Tunjića ukupno 11 godina zatvora

– Glavna je rasprava u ovom slučaju odgođena na neodređeno vrijeme zbog novih dokaza obrane. Nova rasprava održat će se kad se pribave zatraženi dokazi. Kada će to biti, teško je sada reći jer to ne ovisi više o sudu – rekao je Milan Kojić, predsjednik sudskog vijeća.

Nije vozio prebrzo

Istodobno je obitelj Miroslava Tunjića još jednom prinuđena proživljavati cijeli postupak, slušati vještačenja i izjave svjedoka koji opisuju kako im je ubijen sin. Majku Božicu tolika sporost kao i činjenica da su i Matković i Ević pušteni još u prosincu prošle godine na slobodu od kada su, kako kaže, normalno živjeli, izlazili, družili se.

– Našeg Miroslava nema niti će ga ikad više biti, a oni samo žele maksimalno ublažiti krivnju. Ne bih se iznenadila kada bi ispalo da se Miroslav sam izudarao. Takvi slučajevi u Hrvatskoj moraju prestati, a to je moguće samo ako se krivci pravedno kazne. Na ovaj način oni su samo nagrađeni – kaže Božica Tunjić.

Nepravednim smatra i to što se i pored svih dokaza i svjedoka Eviću i Matkoviću sudi samo za pokušaj ubojstva. – Ništa mi tu ne možemo više. Sve je to pomalo i farsa. Nažalost, izgubili smo povjerenje u hrvatsko pravosuđe i hrvatske sudove – zaključila je Božica. Toga kobnoga dana automobilom je na pretučenoga Tunjića, koji je ostavljen na cesti, naletio Ivan S. Prvom presudom Ivan S., koji je bio trećeoptuženi, oslobođen je optužbi jer, kako je rečeno na izricanju presude, sud nije mogao ustanoviti da se kretao neprilagođenom brzinom.

Komentara 14

SE
sestrićna
21:00 27.09.2012.

u zatvor s njima po 20 god..

EL
ellen1976
21:52 27.09.2012.

Sucut majci za izgubljenog sina! Pravda je spora nazalost i nije za svakoga ista. Da su ona dvojica ubila ili skrivila smrn od neke vazne face ili lovatora...ne bi od njih ostale vise ni kosti...

OB
-obrisani-
21:55 27.09.2012.

užas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije