Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporazumio se

Miroslav Vitković uvjetno osuđen zbog mita

Miroslav Vitković
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
31.03.2016.
u 17:13

Imao je 1,97 promila alkohola u krvi, a prema optužnici policajcima je ponudio 200 kuna da ga ne bi alkotestirali

Miroslav Vitković, bivši predsjednik uprave Podravke, na zagrebačkom Županijskom sudu uvjetno je osuđen na pola godine zatvora uz rok kušnje od dvije godine. Riječ je o presudi temeljem sporazuma s USKOK-om, a nakon što je Vitković priznao da je policajcima koji su ga pijanog zatekli u razlupanom službenom automobilu ponudio 200 kuna mita

Prema optužnici, dogodilo se to u lipnju prošle godine kada je Vitković na autocesti kod Pake nedaleko od Novog Marofa skrivio prometnu nesreću. Imao je 1,97 promila alkohola u krvi, a prema optužnici policajcima je ponudio 200 kuna da ga ne bi alkotestirali. Sve se razotkrilo nakon što je razbijenim vozilom pokušao proći kroz naplatne kućice, što mu zaposlenici HAC-a nisu dopustili, te su pozvali  policiju.

Zbog tog incidenta, Vitković je bio i prekršajno kažnjen te je bio smijenjen s dužnosti Podravkina direktora za slovensko tržište i imenovan direktorom maloprodaje za tržište BiH. Vitković je bio i jedan od ključnih  svjedoka tužiteljstva u aferi Spice, teškoj 400 milijuna kuna, a na klupi za svjedoke proveo je 16 raspravnih dana. 

>> Miroslav Vitković izgubio pravnu bitku protiv "spice boysa"

Komentara 4

MD
mara-danda
12:46 01.04.2016.

samo dvjesto kuna... nije cudo da su ga prijavili,,

Avatar Getrib
Getrib
13:04 02.04.2016.

Škrtac.

SA
savjest1234
19:35 03.04.2016.

Koliko ima mogao im je dati 2000 kn i šutjeli bi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije