Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Miroslav Tuđman na HSP-ovoj tribini u Bibinjama ukazivao na negativne posljedice vladajućih

25.04.2009.
u 22:47

BIBINJE - Miroslav Tuđman, predsjednički kandidat gostovao je večeras na HSP-ovoj tribini u Bibinju "Deset godina nakon smrti dr. Franje Tuđmana“.

Miroslav Tuđman je odmah ukazao kako Hrvatska nakon deset godina ima 40 milijardi eura vanjskog duga i da dug stalno raste zahvaljujući sadašnjoj politici. Istaknuo je kako je sadašnja politička opcija, koja se, kazao je, deset godina zaklinjala da Hrvatsku vodi u Europu, učinila to da je put Hrvatsku odveo na zapadni Balkan.

- Došlo je vrijeme da se Hrvatska obnovi na onim vrijednostima na kojima nastala i da joj se vrati ponos i dostojanstvo, a mladima da se da šansa da odlučuju o vlastitoj budućnosti - kazao je Tuđman. Miroslav Tuđman ukazao je na niz negativnih posljedica vladajuće politike, počevši od akcijskog plana za uhićenje generala Gotovine ističući kako su im neki stavovi glupi do krajnjih granica.

Što se tiće pak masovnih medija, vjeruje da je njihova zadaća da budu u funkciji i nadzoru, odnosno kako je slikovito rekao 'politika i mediji spavaju i istom krevetu'. Mnoge Bibinjce zanimalo je što Miroslav Tuđman misli o proglašenju gospodarskog pojasa, hoće li se zalagati za zakon o lustraciji, kako Hrvatima u iseljeništvu vratiti povjerenje, no posebno ih je zanimalo zašto Thompson ne može slobodno pjevati u bilo kojem dijelu Hrvatske.

Tuđman je podržao nastup Thompsona, iako ne tim riječima, te kazao kako Thompson pjeva o domoljublju, vjeri i slobodi, odnosno vrijednostima koje, kako je rekao, ovim politikama više nisu popularne.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije