Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Miroslav Škoro među brojnim vjernicima predvodio molitvu u Međugorju

Na blagdan Svijećnice u poznato svetište došao je i Miroslav Škoro koji je izmolio jednu deseticu krunice
05. veljače 2020. u 08:18 63 komentara 6656 prikaza
Miroslav Škoro
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

U Međugorju, bez obzira na to koji je mjesec, uvijek ima vjernika i hodočasnika iz cijeloga svijeta. Tako je bilo i 2. veljače na blagdan Svijećnice kada su, prema Mojsijevu zakonu, Josip i Marija donijeli Isusa u hram u Jeruzalemu i obredno ga prikazali Bogu.

Miroslav Škoro treća opcija Miroslav Škoro registrira stranku pod svojim imenom

Osim zbog blagdana, radost je u Međugorju vladala i zbog Gospine poruke Mirjani Dragičević Soldo koja svakog drugog dana u mjesecu ima ukazanje.

Svijet pod teretom

Već od 31. siječnja počele su dolaziti skupine hodočasnika koje su željele čuti poruku čovječanstvu, osobito u ovom teškom i složenom vremenu kada je svijet pod teretom raznih nevolja i boli. Već u jutarnjim satima vjernici su bili oko plavog križa gdje je započela molitva krunice. Jednu deseticu predmolio je poznati hrvatski pjevač i bivši predsjednički kandidat Miroslav Škoro, objavio je Medjugorje-info.com, a piše Vecernji.ba.

Nakon skrušene molitve nazočnih na mjestu ukazanja, Mirjana je čula Gospin glas. Poruka koju je proslijedila svijetu glasila je:

“Draga djeco, po djelu odluke i ljubavi Božje ja sam izabrana da budem majka Boga i vaša majka. Ali i po mojoj volji i mojoj neizmjernoj ljubavi prema Nebeskome Ocu i mom potpunom povjerenju u Njega. Moje tijelo bilo je kalež Bogočovjeka. Bila sam u službi istine, ljubavi i spasenja. Kao što sam i sada tu među vama da vas, djeco moja, apostoli moje ljubavi, pozovem da budete nositelji istine, da vas pozovem da vi svojom voljom i ljubavlju prema mome Sinu širite Njegove riječi – riječi spasenja. Da svojim djelima pokažete svima onima koji nisu upoznali moga Sina, Njegovu ljubav. Snagu ćete naći u euharistiji, mome Sinu koji vas hrani svojim tijelom i jača svojom krvlju. Djeco moja, sklopite ruke i gledajte u križ u tišini. Na taj način crpite vjeru da biste je mogli prenositi, crpite istinu da biste je mogli razlikovati, crpite ljubav da biste znali zaista ljubiti. Djeco moja, apostoli moje ljubavi, sklopite ruke, gledajte u križ, samo je u križu spasenje. Hvala vam”, glasila je Gospina poruka vidjelici Mirjani.

Plenković i Bernardić Rejting stranaka SDP najjača politička opcija, HDZ im puše za vratom, Škoro treća opcija

Velike milosti i ozdravljenja

Ove godine u lipnju obilježava se 39 godina od ukazanja Blažene Djevice Marije u ovom hercegovačkom mjestu molitve i mira.

Dana 24. lipnja 1981. u Međugorju šestero djece imalo je prvo ukazanje koje je poznato kao početak fenomena međugorskih ukazanja. Spomenutog dana oko 18 sati djeca Ivanka Ivanković, Mirjana Dragičević, Vicka Ivanković, Ivan Dragičević, Ivan Ivanković i Marija Pavlović vidjela su na predjelu zvanom Podbrdo (na brdu Crnica) divnu mladu ženu s djetetom u naručju. Ukazanja su se, dakle, nastavila i u idućim danima i godinama, a u različitim intervalima traju do današnjeg dana.

U međuvremenu Međugorje je postalo mjesto hodočašća milijuna ljudi iz cijelog svijeta koji su, prema vlastitim tvrdnjama, tamo doživjeli velike milosti i ozdravljenja.

Dubai na Savici
Dokumentacija za tornjeve u Gradu
Za dvjesto milijuna eura izgradit će Dubai na Savici
Zaposlenici HEP-a na Advent Run utrci u Zagrebu
U EUROPSKOM VRHU
Podrška sportu i sportašima kao dio poslovne filozofije
  • nosac:

    pazi adeze trolove kako pljuju da se pretvara, a dok to radi veliki vođa ljevičar plenki onda im ne smeta

  • dom3293284:

    Suverenisti na idućim saborskim izborima pobjeđuju, Škoro je novi premijer, a HDZSDP, Bandić i manjine oporba

  • markofilipocic:

    Sad ce ga HDZ-ovi trolovi napasti kako moze biti vjernik, a kampanja je zavrsila...