Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VJEŠTAČENJA Miroslav Maškarin počeo bitku za odštetu

Miroslav Maškarin traži odštetu od 13 milijuna kuna

10.12.2008.
u 16:51

RIJEKA – Parnica kojom Miroslav Maškarin (22) od države i riječkog KBC-a traži 13 milijuna kuna za duševne boli jer mu je prije dvije godine, prilikom operacije slijepog crijeva, amputirana noga, počela je danas na Općinskom sudu u Rijeci.

Sutkinja Ingrid Bučković na zahtjev riječkog KBC-a, koji drži da nije riječ o pogrešci pri operaciji već o komplikaciji, odredila je ispitivanje liječnika koji su sudjelovali u zahvatu. Potom će odlučiti o novom medicinskom vještačenju koje bolnica traži jer se ne slaže s onim Medicinskog fakulteta u Zagrebu, a prema kojem je ozljeda posljedica liječničke pogreške.

Stavu bolnice pridružila se i RH koju zastupa zamjenik županijskog državnog odvjetnika Mate Župić. On je obrazložio da postoje dva različita nalaza – Medicinskog fakulteta u Zagrebu te Liječničke komore koja tvrdi da je riječ o komplikaciji.

Zanimljivo je spomenuti da je upravo Državno odvjetništvo, na temelju vještačenja Medicinskog fakulteta, podignulo optužni prijedlog protiv kirurga koji je operirao Maškarina.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije