Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Miro Kovač:

Predstavnici vlasti u Srbiji morat će se osloboditi virusa agresivnog velikosrpstva

Miro Kovač
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/4
08.08.2016.
u 16:50

I danas je iz Srbije stigla nova verbalna nota kad je ministar vanjskih poslova Ivica Dačić kazao da Hrvatska ima pravo birati svoj put, ali nema pravo rehabilitirati i opravdavati genocid nad Srbima, Židovima i Romima u ustaškoj NDH niti će Srbija to prešutjeti

Huškanje naroda, manipuliranje njegovim osjećajima, falsificiranjem podataka, i to svjesno, ne vode Srbiju u europsku obitelj. Tako Srbija nikada neće ući u EU. Srbiji će trebati puno pomoći, mukotrpnih reformi kako bi usvojila europske vrijednosti, retoriku i postupanje.

A to podrazumijeva da će se predstavnici vlasti morati osloboditi virusa agresivnog velikosrpstva i jugoslavenskog komunističkog sustava, upozorio je danas ministar vanjskih poslova Miro Kovač.

Ističe kako je srbijanski premijer Aleksandar Vučić akciju Oluja nazvao "zločinačkim konačnim rješenjem", da je "mnogo očiju srpskih izvađeno", da je "mnogo ušiju i nosova srpskih odsječeno"... Ni riječi o tome da se radi o hrvatskom državnom teritoriju, da je nekoliko stotina tisuća Hrvata bilo protjerano, da su mnogi Hrvati ubijeni i mučeni, kaže Kovač. 

I danas je iz Srbije stigla nova verbalna nota kad je ministar vanjskih poslova Ivica Dačić kazao da Hrvatska ima pravo birati svoj put, ali nema pravo rehabilitirati i opravdavati genocid nad Srbima, Židovima i Romima u ustaškoj NDH niti će Srbija to prešutjeti.

Komentirajući izjavu predsjednica RH Kolinde Grabar Kitarović kako pitanje pozdrava "Za dom spremni" trebaju rješavati pravosudna tijela, kazao je kako je krajnji cilj da se dozvoli upotreba tog pozdrava, što pokazuje da Hrvatska, članica EU-a, "rehabilitira fašističku ustašku NDH".

>> Uštica: Međunarodni dan sjećanja na romske žrtve Drugog svjetskog rata

Komentara 111

77
777CRO
16:57 08.08.2016.

Kakva je razlika između vucica- Nikolica - seselja ili Jovanovića - Pupovca - stanimirovica - Milanovica - ostojica - Martića ili njihovog kapetana Dragana ???

DU
Deleted user
17:04 08.08.2016.

Pupovac se s Vucicem koji je u Glini 95' koristio tu istu cetnicku velikosrpsku retoriku nasao neki dan rame uz rame na oplakivanju unistenog projekta Velike Srbije. Isti taj Pupovac htio bi biti glasnogovornik moralnih vrijednosti. Njemu jedina i najveca vrijednost bila bi kada bi se na 50 km od Zagreba pjevala himna Boze pravde. Pupovac je ideolog i prakticar velikosrpstva.

Avatar whitewolf
whitewolf
16:59 08.08.2016.

Samo oštro sa agresorsko-genocidnim lažovima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije