Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Miro Kovač:

'Pomogli smo sebi i drugima. Ne znaju svi izraziti zahvalnost, ali ćemo im oprostiti'

Miro Kovač
Foto: Bernd Von Jutrczenka/DPA/PIXSELL
01.04.2016.
u 16:56

Ponosni smo na suradnju u upravljanju migrantskom krizom, i pokazali smo da mi, srednje velike zemlje EU, možemo promijeniti stvarnost ako se pametno udružimo, kazao je u Beču ministar Kovač

– Ponosni smo na suradnju u upravljanju migrantskom krizom, pokazali smo da mi, srednje velike zemlje EU, možemo promijeniti stvarnost ako se pametno udružimo. Pomogli smo sebi, ali i europskim državama koje primaju najviše izbjeglica – komentirao je hrvatski ministar vanjskih poslova Miro Kovač zatvaranje zapadnobalkanske rute nakon današnjeg sastanka s austrijskim kolegom Sebastianom Kurzom u Beču.

– Ne znaju svi uvijek izrazito zahvalnost, ali smo se složili da ćemo im oprostiti. Mi smo velikodušni – dodao je, popraćen smijehom.

Austrijski ministar kazao je pak kako je ulazak imigranata tom rutom bio loš način kontrole krize i dodao kako mu je drago što su ostatak Europe uvjerili da je odluka o zatvaranju rute ispravna. U kontekstu krize, Kovač je kazao kako se s kolegom dogovorio kako treba imati na umu da je Makedonija pomogla u suzbijanju migrantskog vala te da joj moraju pomoći da počne pregovarati oko članstva u EU. Dodao je kako bi htio vidjeti Makedoniju i u NATO-u. Obje države žele djelovati stabilizirajuće u jugoistočnoj Europi.

– Zajedno smo podržali zahtjev BiH i drugima ćemo pomagati. Jasno, treba ispunjavati kriterije – kazao je Kovač.

Govoreći o ekonomiji, ministar Kovač istaknuo je kako su austrijski investitori dobrodošli u Hrvatskoj te da će se Vlada RH posvetiti stvaranju još boljeg okvira za domaće i strane investitore. 

>> Kovač: Hrvatska zahvalna Genscheru koji je stajao uz nju u najtežim trenucima 

Komentara 4

4M
4mazge
20:56 01.04.2016.

hadezenjara.....

LA
LANA555
17:52 01.04.2016.

Migrantima naj vise je postenski pomogao Zoki.i Ostoic .A sad pomaze Orepic.A i dok je Zoki bio i Ostoic gladni bar nisu bili.To je istina.

EK
ekstralik
12:46 02.04.2016.

Odkad si na vlasti NEMA migranata ! A tak si pljuval po prijašnjoj vladi , kak neznaju kaj delaju , kak nas izdaju.... A sad se kitiš njihovim perjem... Mene bi bilo sram tak nekaj pričat.. Ali sreća vaša da dobro znate manipulirat pa bu sve uredu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije