Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Središnja uloga HDZ-a

Miro Kovač o formiranju vlade: Nismo još došli do razgovora s nacionalnim manjinama

Hrvatski ministar vanjskih poslova Miro Kovač
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
15.09.2016.
u 13:00

Šef hrvatske diplomacije zaključio da je potrebno složiti kvalitetnu i stabilnu Vladu u interesu hrvatskih građana i države koji se nalaze u "kompleksnim vremenima"

Ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač izjavio je u četvrtak u Zagrebu da u pregovorima o formiranju nove hrvatske Vlade još nije došlo do razgovora s predstavnicima nacionalnih manjina.

– Još nismo došli do toga, najprije razgovaramo s Mostom. Prvi krug održan je u ponedjeljak, idući je najavljen za sljedeći tjedan. Idemo korak po korak. Nismo još došli do mogućih drugih partnera –rekao je ministar Kovač odgovarajući na novinarsko pitanje o izjavi Milorada Pupovca koji je ranije u četvrtak u razgovoru za N1 najavio mogućnost sudjelovanja predstavnika manjina u stvaranju vladajuće većine, ali je poručio da njegova stranka SDSS sigurno neće podržati Vladu u kojoj će biti Zlatko Hasanbegović.

– Uvjereni smo da ćemo složiti novu hrvatsku Vladu u kojoj će središnju ulogu imati HDZ, u kojoj će predsjednik Vlade biti predsjednik HDZ-a, gospodin Plenković. A naš temeljni partner, kako sad stvari stoje, bi bio Most – rekao je Kovač nakon sastanka s predstavnicima Generalskog zbora.

– Ali, naglašavam, idemo korak po korak – istaknuo je šef hrvatske diplomacije i zaključio da je potrebno složiti kvalitetnu i stabilnu Vladu u interesu hrvatskih građana i države koji se nalaze u "kompleksnim vremenima".

>> Torcida vrijeđala HDZ, a Kovač poručio: 'Pomogli su nam u dizanju ambijenta. Hvala im.'

Komentara 6

Avatar Cokolinda
Cokolinda
18:18 15.09.2016.

Sad ce miro blokadu da lupi!

NA
Nadalinaaa
15:10 15.09.2016.

Nema veze što još niste došli do manjinaca, Pupi je već postavio ultimatum, pa se sad ravnajte po njemu

UN
una1
15:51 15.09.2016.

Sve dajem za vlast:- )))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije