Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas U VEČERNJEM

Miro Kovač: Nema razloga da HDZ ne osnuje Povjerenstvo o Agrokoru

24.09.2017.
u 00:02

Jedini je HDZ-ovac koji javno zastupa takav stav jer vrh te stranke smatra da je istražno povjerenstvo nepotrebno i da bi ometalo istražne radnje u Agrokoru.

Miro Kovač (HDZ) bivši je ministar vanjskih poslova, sada saborski zastupnik i međunarodni tajnik HDZ-a. Govori o odnosima sa Slovenijom, mogućnostima rješavanja spora, ali i o tome da bi HDZ trebao pristati osnovati saborsko istražno povjerenstvo za Agrokor. Jedini je HDZ-ovac koji javno zastupa takav stav jer vrh te stranke smatra da je istražno povjerenstvo nepotrebno i da bi ometalo istražne radnje u Agrokoru.

Nakon govora premijera Plenkovića u UN-u slovenski premijer Cerar otkazao je dogovoreni posjet Hrvatskoj. Tvrdi da je izigran. Je li premijer Plenković u čemu pogriješio ili pretjerao u tom govoru?

Iz razgovora koje sam u zadnjih nekoliko mjeseci vodio s kolegama iz Europe i svijeta shvatio sam da neki od njih imaju krivi dojam da se u slučaju propale arbitraže Hrvatska ne pridržava međunarodnog prava. A upravo je obrnuto: Hrvatska nije bila počinitelj, nego žrtva pokušaja prijevare, znači kršenja hrvatsko-slovenskog sporazuma, i stoga se morala, da bi se održala vjerodostojnost međunarodnog prava, povući iz arbitraže. To naši partneri u Europi i svijetu moraju znati, pa i u sjedištu Ujedinjenih naroda u New Yorku.     

>>Cijeli intervju čitajte u nedjeljnom Večernjem listu ili u e-izdanju!

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Slavonski viski. Lazin nos za rakiju

>>Bruketa i Žinić: Kako smo od zabave stvorili biznis

>>Buče i gljive: Donosimo 10 recepata 

>>Dino Debeljuh: Mjesec dana živio sam u potpunoj izolaciji i šutio

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
01:08 24.09.2017.

Propali plan za Agrokor : Todorić izvukao lovu , most i SDP ruše Marica , pada vlada , Agrokor u stečaj jer nema lex Agrokora , ljudi na ulicu , Roglic ( financijer mosta ) uzima Tisak , Rusi sve ostalo ( uz proviziju SDP-u) dobavljači se nemogu naplatiti , kolaps u državi ....

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
05:55 24.09.2017.

Naša vanjska politika,od kada postiji Hrvatska,nije dorasla svog imena.Što rade i koga zastupaju to samo oni znaju,sramota da inamo takve predstavnike vani.

DR
drugzooka
00:21 24.09.2017.

TOČNO!!!! Hrvatska nije bila počinitelj, nego žrtva pokušaja prijevare, znači kršenja hrvatsko-slovenskog sporazuma, i stoga se morala, da bi se održala vjerodostojnost međunarodnog prava, povući iz arbitraže. To naši partneri u Europi i svijetu moraju znati, pa i u sjedištu Ujedinjenih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije