Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kravat(na) diplomacija

Miro Gavran prvi hrvatski veleposlanik kravate

Miro Gavran
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
07.09.2018.
u 14:23

Ove jeseni imat ću čak devet inozemnih premijera u devet zemalja, od Beča do Moskve. Sve će to biti dobra prigoda da kao veleposlanik kravate promoviram hrvatsku umjetnost i našu domovinu kao kolijevku kravate i svega onoga što kravata predstavlja, kaže Gavran

Renomirani hrvatski književnik Miro Gavran proglašen je prvim hrvatskim veleposlanikom kravate na stručnom skupu "Kravat(na) diplomacija" u Zagrebu.

"Ove jeseni imat ću čak devet inozemnih premijera u devet zemalja, od Beča do Moskve. Sve će to biti dobra prigoda da kao veleposlanik kravate promoviram hrvatsku umjetnost i našu domovinu kao kolijevku kravate i svega onoga što kravata predstavlja", rekao je Gavran.

Današnji skup u Kući Europe, u organizaciji Academije Cravatice i Kluba za javnu diplomaciju Hrvatskog društva za UN, imao je za cilj predstaviti i pojačati prepoznatljivost hrvatske kravate u svijetu.

"Ovoga puta državne institucije, naša diplomacija, vladin i nevladin sektor udružuju snage na ovom stručnom skupu kao prijatelji kravate, s ciljem da zajednički istaknu Hrvatsku kao domovinu kravate i da ove godine, povodom Svjetskog dana kravate koji se bliži i obilježava tradicionalno 18. listopada, ponosno i zajednički daju svoj doprinos obilježavanju toga dana širom svijeta", naglasio je Marijan Bušić, ravnatelj organizacije Academia Cravatica.

U okviru stručnog skupa poseban je naglasak stavljen na tumačenje značaja i uloge kravate u brendiranju Hrvatske na međunarodnoj razini, ali i na važnost kravate u svakodnevnom životu.

"Treba se boriti da kravata postane prestižni modni artikl. Ona mora biti nešto što se u modi podrazumijeva da je 'trendi'. To nije lako, ali može se", kazao je marketinški stručnjak Ivica Vidović, govoreći o potencijalima kravate.

"Kravata simbolizira puno više nego samo jedan mali sitni modni dodatak i to Hrvatska treba iskoristiti", kazao je Goran Bandov, stručnjak za međunarodne političke odnose i međunarodno javno pravo.

Nakon završetka skupa ispred Kuće Europe pripadnici Kravat pukovnije kratko su predstavili program provjere oružja.

Stručni skup 'Kravat(na) diplomacija' održao se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora, pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Grada Zagreba te u partnerstvu s Hrvatskom turističkom zajednicom, Turističkom zajednicom Grada zagreba i brandom Croata.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
14:44 07.09.2018.

A zbog cega taj nas izvorni patent nije registriran i zasticen. Otplatili bi dug drzave na njemu.

MU
Mukowsky
14:54 07.09.2018.

A na slici bez kravate?!?

PU
Pulchrum
16:47 07.09.2018.

Lijepo, treba se vidjeti kako je Hrvatska zemlja dobrih stvari i kreativnih ljud

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije