Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napad iz čista mira: Na dan Sv. Barbare na istoimenom riječkom trgu pronađen mrtav mladić

Mirnog creskog studenta nasmrt pretukli u riječkom Starom gradu

mrtav
Pero Lovrović/PIXSELL
04.12.2009.
u 08:30

Kako doznajemo, radi se o 23-godišnjem studentu s Cresa koji je imao višestruke ozljede glave od kojih je i preminuo prije dolaska hitne pomoći.

Aleksandar Abramov, 23-godišnji Crešanin, brutalno je pretučen te je umro ugušivši se u vlastitoj krvi prije nego što mu je itko, u gluho doba noći, stigao pomoći. Kad su ga u 3.35 sati u na Trgu sv. Barbare u riječkome Starom gradu pronašla dvojica policajaca i pozvala Hitnu pomoć još je disao, no do dolaska liječnika je preminuo.

Bio na koncertu
Nakon obdukcije u Zavodu za sudsku medicinu potvrđena je nasilna smrt mladića.

Policijski očevid trajao je od noći do ranog poslijepodneva, policijskim vrpcama bio je ograđen širok pojas Starog grada, izuzimani su tragovi, a navodno su pronađene kapljice krvi stotinjak metara dalje od mjesta na kojem je pronađen mladić te se pretpostavlja da je riječ o tragovima s napadača.

Zasad je policija štura u informacijama o mogućem počinitelju ili počiniteljima užasnog zločina koji je Riječane podsjetio na slučaj mladog Luke Ritza koji je ubijen zbog “dvije kune”. Što je predhodilo napadu i koji su mu motivi, zasad je nepoznato.

Policija vodi slučaj kao ubojstvo nepoznatog počinitelja.

Neslužbeno, pak, doznaje se da je Aleksnadar Abramov ranije te večeri bio na koncertu na Korzu, a potom s društvom u jednom stanu u blizini.

Smetlar vidio napadače
U Cresu, gdje mu živi obitelj, svi bili šokirani viješću o ubojstvu mirnog i omiljenog mladića koji, kažu, ne bi ni mrava zgazio niti se ikada upuštao u tučnjave i sukobe.

Poznaju ga kao mladića koji je svirao gitaru, bio ekoaktivst i rekreativni sportaš. Bio je član udruge Cres aktiva, neprofitne udruge za promidžbu sporta, zdravog života i ekologije.

Crešani su prepričavali da su Aleksandra pretukla dvojica huligana, vršnjaka, jer su ga htjeli opljačkati. Kad su nasrnuli na njega, bio je sam jer je dio društva iz stana krenuo kući drugim putem. Navodno je čistač ulica vidio dvojicu kako bježe iz Starog grada, a zasad se ne zna je li netko od susjeda s Trga sv. Barbare nešto čuo ili vidio.

U prizemljima zgrada su trgovine, na katovima stanovi i poslovni prostori, a do kasno u noć u gradu je bilo bučno zbog koncerta pa je moguće da nitko nije obratio pozornost 
na galamu.

Ključne riječi

Komentara 2

IB
Ivana Brkić Ćubela
19:49 04.12.2009.

koji su zapravo pravi kapaciteti Zatvora u RH ??? To mi uopste nije poznato. Dali su prepuni ili prazni ??? Mislim da je zadnji momenat da VL posveti paznju ovoj problematici naime Pokazati nam pravo stanje po Hrvtaskim zatvorima !!! Kranja konsekvenca ce biti najozbiljnije razmisliti dali je pametno otvoriti neki novi Zatvor ali bez Fitnes-studija i vikenda Ako Amerikanci imaju takve Zatvore moze i RH !!!

MA
maticzel
20:40 04.12.2009.

emilsali srbine,kada ne bude bilo mjestta u zatvoru stvaljat cemo ih u paksu tvoje keve.Biti ce ti malo potijesno ali bitno je da su nutri.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije