Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovarska vijećnica

Mirjana Semenić Rutko napustila HDZ i prešla u Bandićevu stranku

Mirjana Semenić
Foto: Branimir Bradarić
24.08.2015.
u 15:29

Na ovaj način situacija u Gradskom vijeću Vukovara, koje broje 21 člana, dodatno se zakomplicirala.

Od ovoga tjedna u Gradskom vijeću Vukovara participira još jedna politička stranka. Naime, dosadašnja vijećnica HDZ-a Mirjana Semenić Rutko prešla je u redove stranke zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koja nosi naziv Bandić Milan – 365 stranka rada i solidarnosti. 

Na ovaj način situacija u Gradskom vijeću Vukovara, koje broje 21 člana, dodatno se zakomplicirala. Naime, do sada je koalicija stranaka HDZ-HKS imala 10 ruku u vijeću te im je za većinu trebala jedna ruka. U slučaju Statuta i proračuna za 2016. godinu bila je to ruka vijećnice HDSSB-a. Sa odlaskom Semenić Rutko za većinu u vijeću trebat će im dvije ruke. Vijest o prelasku Semenić Rutko u redove Bandićeve stranke obznanjena je tijekom vikenda, a danas je ona bila dio i službenog izaslanstva Grada Zagreba na Memorijalnom groblju prilikom obilježavanja dana vukovarskih branitelja. 

Semenić Rutko je Vukovarcima poznata i kao liječnica vukovarske bolnice s tim da zadnjih godina vlasnica je i specijalističke ginekološke ordinacije. Sudionica je i Domovinskog rata te predsjednica Udruge braniteljica Domovinskog rata. 

Komentirajući razloge prelaska u novu stranku Semenić Rutko je rekla kako je to učinila s ciljem da što više pomogne u ekonomskom razvoju Vukovara, što smatra budućnosti grada, te da svakodnevno vidi odlazak mladih i njihove djece. 

Ovim povodom danas se javnosti obratio i vukovarski HDZ odakle navode kako nisu toliko iznenađeni napuštanjem stranke svoje sada već bivše članice koliko razlozima i opravdanjima koje je navela.

 – HDZ u gradu Vukovaru nastavit će stvarati uspješnu gospodarsku priču,koja će se temeljiti na pokazateljima vidljivim svim građanima i potkrijepljenim brojkama, na temelju kojih će građani na kraju mandata odlučivati je li lokalna uprava i samouprava ispunjavaju svoje obveze i zadaće. Ne ulazeći dublje u razloge napuštanja stranke od strane Semenić Rutko želimo joj svako dobro i uspjeh u daljnjem radu, a građankama i građanima grada Vukovara ostavljamo da sami procjene i prepoznaju stvarne motive odlaska, stoji u priopćenju kojega je potpisao predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna.

>> Gradsko vijeće Vukovara: Bez ćiriličnih ploča na objektima javne namjene 

>> Odlukom 11 vijećnika Gradsko vijeće Vukovara donijelo proračun za 2016. godinu

Komentara 25

EV
Evaluna0309
15:43 24.08.2015.

HDZ- u takvi clanovi ne trebaju. Vec vidim kako ce se usreciti kod Bandica.

BB
bblc
14:51 24.08.2015.

Što se dresovi mijenjaju,za koga budemo navijali?

SL
sly7
15:51 24.08.2015.

takvi ljudi i bolje da odu iz hdz-a....gledaju samo svoju korist

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije