Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Kad je umro Tuđman, Mirjana Rakić izjavila je da je on za nju bio ratni zločinac'

Saborski Odbor za medije novinarku HRT-a Mirjanu Rakić imenovao je članicom i predsjednicom Vijeća za elektroničke medije. Ovu odluku, kojoj su se HDZ-ovci oštro usprotivili, treba potvrditi Sabor u petak na glasovanju
29. siječnja 2014. u 17:06 438 komentara 59443 prikaza
mirjana rakić
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/2

Saborski Odbor za medije danas je novinarku HRT-a Mirjanu Rakić imenovao članicom i predsjednicom Vijeća za elektroničke medije, a s te je dužnosti na njegov zahtjev razriješio Zdenka Ljevaka. Ovu odluku, kojoj su se HDZ-ovci oštro usprotivili, treba potvrditi Sabor u petak na glasovanju.

– Zašto je Rakić Vlada predložila na zatvorenoj sjednici 12. prosinca, isti dan kada je jedan tjednik konstatirao da će preuzeti Ljevakovo mjesto? Dojam je da je ovo poznati način kadroviranja – primijetila je HDZ-ova Sunčana Glavak te podsjetila da je Rakić, kada je umro dr. Franjo Tuđman, izjavila da je on za nju bio ratni zločinac i da svatko tko se s tim ne slaže može napustiti kolegij televizije.

Njen stranački kolega Jasen Mesić podsjetio je da je Mirjana Rakić rekla da ide 3. siječnja 2014. u mirovinu te da je Ljevak zahtjev za razrješenje prvi put podnio već u rujnu, a tek u trećem dopisu zatražio da mu mandat prestane 31. prosinca 2013.

– Neslužbene informacije govore da se čekalo da Mirjana Rakić ode u mirovinu jer kao zaposlenica HRT-a ne bi mogla sjediti u regulatornom tijelu – kazao je Mesić kojeg je zanimalo i koliko se kandidata javilo za mjesto u Vijeću za elektroničke medije, a predstavnici resornog Ministarstva kulture odgovorili su da se javilo 19 kandidata. Odbor je obavio i razgovore s troje kandidata za jedno mjesto u Nadzornom odboru HRT-a – s Matom Radeljićem, Darkom Markušićem i Draženom Slade Šilović. Nagađa se da najviše izgleda za izbor ima Mate Radeljić za kojeg se prije nagađalo da će biti HDZ-ov glasnogovornik.

>> Mirjana Rakić postaje predsjednica Vijeća za elektroničke medije

Elipso

 • zes105:

  pa da, što više protiv ove države, na bolje mjesto ga stave

 • AAA-999:

  Je li vojvoda Nikolić zadovoljan sa svojom vladom u Zagrebu?

 • Avatar gospar
  gospar:

  Danas na najodgovornijim mjestima vecinom su ljudi koju Hrvatsku drzavu nisu nikad zelili niti volili.To je nasa najveca tragedija.