Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirjana Pukanić

Mirjana Pukanić: Moj je život stao. Sara mi je najveća rana

\'19.01.2009., Zagreb - Mirjana Pukanic razgovarala s novinarom 24 sata, u Ilici 109. Odlucila je progovoriti o tragicnim dogadjajima koji su se zbivali u 2008. godini.  Photo: Dalibor Urukalovic/24sa
Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell
1/3
03.11.2010.
u 20:05

- Mirjanu Pukanić poistovjećujem s Marilyn Monroe koja je za sebe rekla: "Imam dobru nadogradnju, ali mi nedostaje baza" - kaže Sanja Sarnavka

– A što s naručiteljem? Teško da će ga naći jer u Hrvatskoj sve tako funkcionira, jedni drugima štite leđa – zdvojno komentira Mirjana Pukanić presudu za likvidaciju Ive Pukanića i Nike Franjića.

Pesimizam i tuga

Otkako se poslije Ivina ubojstva vratila iz sigurne kuće, živi gotovo izolirano u tišini stana u zagrebačkoj Ilici. Izlazi samo ako nešto treba obaviti, kao što je morala po potvrdu zbog koje su joj privremeno obustavili isplatu 2000 kuna obiteljske mirovine, od čega živi. S prijateljicom pred TV-ekranom ubija vrijeme koje je za nju, kaže, stalo. Sve je pesimističnija jer ništa se ne rješava. Najteže joj je što nema napretka u odnosu s kćeri, s kojom je nekoć bila bliska. Sara živi u susjednoj zgradi, u stanu u kojem se odvijala njihova obiteljska drama koja je izbila na vidjelo u travnju 2008. godine. Tada je Mirjana sazvala novinare i optužila supruga da je zlostavlja, što ju je stajalo prisilne hospitalizacije u Vrapču. Otad Sara ne želi susrete s majkom, kao da žive na različitim kontinentima. Ne vide se ni kroz prozor. Srele su se jednom, ljetos, nategnuto porazgovarale.

>>150 godina zatvora šestorki za ubojstvo Pukanića i Franjića

– Često se i ne javi kad zovem, ali ipak se čujemo telefonom. Ti razgovori... nisu kakvi bi trebali biti, ali bar nešto razgovaramo. Mislim da ni sama ne zna zašto odbija susrete. Ne znam utječe li na nju tko, Ivina rodbina, sestra Anka. Ivo je sedam mjeseci, koliko me nije bilo, iskoristio da me ocrni, teško joj je sada dokazati da nije sve onako kako je on pričao, da sve nije tako jednostavno. Nedostaje mi Sara, to mi je najveća rana ... – muklo, oklijevajući govori žena koja je u životu imala sve – ljepotu, bogatstvo, moćnog supruga, krasno dijete... Oni koji je poznaju kažu da je teško povjerovati da je prekrasna mlada žena koja je s djetetom u kolicima veselo odlazila na tržnicu po svježe povrće za kašicu Mirjana koja danas nema snage ni izići iz stana.

– Nemam živaca. Kad se čovjek uvuče u sebe, to je kao guma koja se razvlači... Dok ne pukne. Nepravda i tuga ubijaju me, i ne samo zbog vlastite obiteljske situacije nego i kad vidim kako sve u državi funkcionira – depresija progovara iz nje.

Majka bez emocija

Za Sanju Sarnavku iz B.a.b.a. Mirjanina tragična priča pokazuje da ni novac ni inteligencija ne znače ništa bez emocionalne baze. – Kao Marilyn Monroe, koja je za sebe rekla: "Imam dobru nadogradnju, ali mi nedostaje baza". Mirjanina majka bila je posvećena samo poslu, bez mnogo emocija, pa je Mirjana bila dobar materijal za uništavanje. Teško će napraviti iskorak – kaže S. Sarnavka.

Obitelj Nike Franjića ogorčena presudom

– E, moj Nikice, Nikice! Cijeli si se rat borio protiv četnika, prošao sva ratišta i na kraju te četnici ubiše usred Zagreba! A vidi kako su ih kaznili. Nikako! Što nisu rekli tko je nalogodavac, sigurno ne smiju jer je to netko velik – ogorčena je na presudu ubojicama Ive Pukanića i Nike Franjića Franjićeva majka Manda (72). Nezadovoljni su i Nikin brat Antun i sestra Ružica, koji su presudu s majkom dočekali u Bošnjacima.

– Za nas, jednako kao ubojice, kriva je i hrvatska država, točnije policija i tajne službe jer nisu odradili svoj posao i zaštitile Pukanića, a time i našeg brata. Da je država funkcionirala, Nikica bi bio živ! Dosuđene su kazne preblage, pogotovo Milovanoviću. On je u zatvoru u Srbiji i tamo će prema njemu biti još blaži – ističe Antun.

Ljutit zbog presude bio je i drugi brat Ivan, koji je ratni vojni invalid.

– Imam dojam da je suđenje naglo ubrzano kako bi što prije bilo privedeno kraju jer to nekome odgovara. Još ima osoba povezanih s atentatom koje nisu obrađene, a sigurno puno znaju – smatra Ivan.

Supruga pokojnog Nike Cecilia i njihov sin Nikola (14) vratili su se u Čile.

Komentara 39

DO
doktorica
07:36 04.11.2010.

govori žena koja je u životu imala sve – ljepotu, bogatstvo, moćnog supruga, krasno dijete... ljepota ?!

MI
Milas
07:48 04.11.2010.

Da, treba vidjeti njene slike od prije - ne znam - desetak i više godina, žena je doista bila lijepa.

Avatar bamoto
bamoto
08:07 04.11.2010.

Ima B.a.b.a.-e koje su nju tu i dovele!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije