Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Mirjana Marković neće biti privedena po dolasku u Beograd

14.03.2006.
u 13:54

BEOGRAD - Okružni sud u Beogradu prihvatio je u utorak, temeljem jamstva od 15.000 eura, da Mirjana Marković ne bude privedena ako dođe u zemlju radi pokopa svog supruga Slobodana Miloševića.

Rješenje o određivanju pritvora Mirjani Marković, međutim, ostaje na snazi, kao i optužnica, a po eventualnom dolasku u zemlju bit će joj oduzeta putovnica, priopćeno je u sudu.

U priopćenju je navedeno kako je predsjednik vijeća zaključio "da je položena jamčevina u iznosu od 15.000 eura dovoljno jamstvo koje isključuje dvojbu da bi se okrivljena do završetka krivičnog postupka mogla kriti".

Ako Mirjana Marković ne dođe na zakazani glavni pretres u kojem je ona optužena da je sudjelovala u nelegalnom dodjeljivanju stana dadilji njezina unuka, na koji je uredno pozvana, a izostanak ne opravda, bit će uhićena i stavljena u pritvor, a iznos jamstva u tom slučaju ići će pravosudnom proračunu, navodi se još priopćenju.

Najnovije rješenje Okružnog suda postalo je odmah pravomoćno, jer su se i branitelj Mirjane Marković i zamjenik Okružnog javnog tužitelja odrekli prava na žalbu.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije