Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Održana kestenijada

Miris kestena, Lole, Bećari i Šola okupili 10 tisuća posjetitelja

'                               '
''
11.10.2010.
u 06:20

Dolazili su popularnim Kesten-cugom iz Zagreba te u dvadesetak autobusa i stotinama automobilima iz svih dijelova Hrvatske

Lijepo vrijeme i dugogodišnja tradicija i ovaj su vikend u gradić na prekrasnoj Uni privukli više od deset tisuća posjetitelja. Na Kestenijadu su mnogi dolazili popularnim Kesten-cugom iz Zagreba, a iz svih krajeva Lijepe Naše stigli su u više od 20 autobusa te u stotinama automobila.

Županica Marina Lovrić-Merzel u petak je svečano otvorila tu manifestaciju, a više od tisuću gostiju dobro se provelo uz nastupe KUD-a "Selište Kostajničko", "Sisačkih bećara" te "Slavonskih lola".

Osim glazbenog programa koji su potom obilježili i koncerti Vinka Coce i Antonije Šole, kao i nastupi više od 10 KUD-ova iz Hrvatske i inozemstva, posjetitelji su mogli uživati i u bogatoj ponudi pečenog kestena, kolača i gurmanskih delicija s roštilja i ražnja.

Za one koji više cijene umjetnost domaćini su organizirali likovne izložbe grupe "Contra", "Kostajnički akvarel", "Umjetničkih amatera Hrvatske Kostajnice" te modnu reviju etno avangarde "Priče iz davnine". U subotu i nedjelju domaćini su organizirali i prijevoz autobusima u kestenove šume, gdje su oni aktivniji ovaj izlet mogli okruniti i zavidnim količinama sakupljenog kestena.

Oni koji odabrali ležerniju šetnju uz obalu Une mogli su po cijeni 5 kuna za kilogram kupiti sirovi kesten te ga pripremati u svome domu.

U nedjelju je održano i ribičko natjecanje Kup Kestenijada. Gosti su se cijeli vikend kroz grad mogli besplatno voziti turističkim vlakićem. Za ovako veliki odaziv, osim truda domaćina koji su i ove godine odradili uspješnu promociju, svakako je zaslužno i lijepo vrijeme koje je ove godine išlo na ruku organizatorima iz Turističke zajednice grada Hrvatske Kostajnice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije