Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napušta stranku?

Mirela Holy: Zmajlović nema hrabrosti javiti mi se na telefon

Mirela Holy (1)
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/3
25.12.2012.
u 15:00

Odlazim iz SDP-a ako Zmajlović donese zakone koji ne budu u skladu s Planom 21, kaže Holy

Iako nije vjernica, Mirela Holy će sa svojom obitelji i dečkom tradicionalno proslaviti Božić. Na Badnjak se u kući Holyjevih u zagrebačkim Remetama kiti bor, a “meseko” se, kako kaže, Mirela zamezi i prije ponoći. Kod Holyjevih je običaj da se o Božiću ne daruju, pa pod borom neće biti poklona. Holy ne ide ni na polnoćku, a prijašnjih je godina na Badnjak znala izići van.

I dalje nezadovoljna

No, Zagreb je, kaže, u posljednje vrijeme nakon 23 sata – mrtvačnica, pa je izlasci više ne zanimaju. Protekla godina za Mirelu je, kaže nam, na neki način bila teška, ali i dobra. Izašla je iz Vlade nakon što je od šefa HŽ-a tražila zaštitu za suprugu kolege iz SDP-a. Priznaje da joj je bilo teško kada je podnijela ostavku, a kraj godine obilježila joj je nagrada “Miko Tripalo” HHO-a za doprinos u promicanju zaštite ljudskih prava. Holy je nakon povratka u saborske klupe bila iznimno nezadovoljna svojim statusom u SDP-u. Partiji je trebalo punih pet mjeseci da svoju kolegicu smjesti u saborske odbore, a mjesto u njima (ne donose financijsku korist) iskamčila je tek nakon što su Laburisti pustili priču da će biti njihova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba.

Jeste li sada zadovoljni svojom pozicijom u SDP-u?

 – Ne, nisam. I to zato što se ne provodi Plan 21, posebice na području zaštite prirode i okoliša. Ministarstvo zaštite okoliša moralo je do kraja ove godine uskladiti Zakon o zaštiti okoliša s direktivama EU te donijeti novi zakon o otpadu usklađen s Okvirnom direktivom EU o otpadu, ali ništa od toga – kaže Holy. Njezin je dojam da se odustalo od nekih politika iz Plana 21.

– Čekam da ministar Zmajlović u Sabor pošalje zakone s područja zaštite okoliša i prirode. Ne budu li u skladu s Planom 21, a moj je dojam da neće biti, izaći ću iz SDP-a. Stranci ne kanim vratiti mandat. A što bih trebala? Kao zastupnica SDP-a podupirati zakone koji ne slijede politiku iz Plana 21, a taj je plan ugovor stranke s hrvatskim građanima – otkrila nam je Holy. U SDP je, kaže, ušla zbog ideologije, a privuklo ju je i poštenje koje je krasilo tu stranku. U stranci je već najavila mogućnost svog odlaska, a premijeru se požalila i na “laži” koje je ministar Zmajlović, iznio na njezin račun. Milanović joj je rekao neka to njih dvoje sami riješe.

– Htjela sam s njim razjasniti čemu te laži, ali ne javlja mi se na telefon. Dogovoreni sastanak otkazao je pola sata prije SMS-om. Nije čak imao hrabrosti to mi reći na telefon! – kritizira kolegu Zmajlovića. Nije joj jasno zašto je plasirao neistine o tisuću primjedbi na Zakon o otpadu nakon provedene javne rasprave.

Pitanja bez odgovora

– Primjedbe se ne mogu razmatrati nakon javne rasprave. Tražila sam od Vlade putem zastupničkog pitanja da mi ih pošalje, da vidim koje su to primjedbe, tko ih je poslao, ali nisam dobila odgovor – potužila se. Holy i dalje muči zašto Zmajlović zakone s područja zaštite okoliša, koje je ona pripremila, još nije poslao u saborsku proceduru. – Ne kažem da su bili savršeni, ali pisali su ih pravnici koji će zakone pisati i njemu. Uostalom, zašto u javnu raspravu nije pustio svoje, nove prijedloge zakona? – pita se zastupnica SDP-a. Šokirana je Zmajlovićevim ponašanjem jer prije su imali korektne odnose.

– Petnaest dana nakon što je postao ministar dao je intervju i udario po meni – podsjeća Holy.

Smjenu legitimno izabranog kandidata Davora Bernardića i forsiranje Rajka Ostojića za gradonačelnika Zagreba smatra štetnima za stranku. Situacija s Berom i Rajkom, poručuje, trebala se riješiti unutar stranke.

Odluči li se na odlazak iz SDP-a, Holy se neće izgubiti. U Saboru može biti nezavisna zastupnica, a privatno se bavi i pisanjem. Nakon što je sa Sonjom Hodak objavila knjigu “Komunikacijske strategije magije”, taj dvojac piše i novu knjigu o medijima i politici. Zoran Milanović nije joj došao na promociju knjige, a nije ju ni zvao, iako je u njoj, kaže, pohvalno pisala o njemu. Napisala je da je najpametniji političar u Hrvatskoj.

Komentara 2

IS
Intergalaktički svemirski ispr
16:30 25.12.2012.

Stara puca bez cuca.

IS
Intergalaktički svemirski ispr
16:35 25.12.2012.

Nemam riječi dovoljno ružnih i prljavih riječi kojima bih opisao svoje viđenje aktualno političkih tema...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije