Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirela Holy

'Šeks je žrtvovan zbog 'dilera' kako bi se skrenula pažnja s pomilovanja HDZ-ovog financijera'

08.11.2015., Zagreb - Docek rezultata parlamentarnih izbora u stozeru ORaH-a u restoranu Servus  Shooby. Oko 21:30 sati u stozer je stigla predsjednica stranke Mirela Holy. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
04.02.2016.
u 11:36

Šeks je, podsjetimo, potvrdio da je zagovarao pomilovanje te je sam zatražio razrješenje zbog osjećaja moralne odgovornosti.

Bivša šefica ORaH-a Mirela Holy osvrnula se na Twitteru na smjenu Vladimira Šeksa.

- Šeks je žrtvovan zbog 'dilera' kako bi se skrenula pažnja s pomilovanja HDZ-ovog financijera. Modus operandi - puno puta viđeno spiniranje - objavila je Holy.

Podsjetimo, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pomilovala je 25 osuđenika, a objava imena pomilovanog Vanje Goldbergera rezultirala je razrješenjem njezinog posebnog savjetnika za ustavnopravna pitanja. Goldberger je bio Šeksov savjetnik dok je Šeks bio na dužnosti predsjednika Hrvatskog sabora.

Goldberger je bio osuđen zbog zloporabe opojnih droga i nedozvoljenog posjedovanja oružja. Iako Šeks nije bio član povjerenstva za pomilovanja on je razgovarao s dijelom članova povjerenstva pa je probuđena sumnja da je onda i utjecao na odluke povjerenstva.

Šeks je potvrdio da je zagovarao pomilovanje te je sam zatražio razrješenje zbog osjećaja moralne odgovornosti.

Predsjednica je donijela odluke i o pomilovanju, među ostalim, Leona Sulića, poznatog iz afere Croatiabus, te Danka Seitera, osuđenog zbog zlouporabe ovlasti i položaja u slučaju Karlovačka banka, objavljeno je u Narodnim novinama.

>> Predsjednica razriješila posebnog savjetnika Vladimira Šeksa

>> Karamarko: Predsjednica je pokazala principijelnost

Komentara 11

Avatar neidemdalje
neidemdalje
12:19 04.02.2016.

Predsjednica je opet u sukobu interesa jer je oslobodila čovjeka koji financira njenu stranku iz koje fizički nikad nije izašla

Avatar ARENA
ARENA
12:24 04.02.2016.

Zar niste dosađivali Josipoviću da vrati Ježićeve novce? Sad mudro šutite?

HA
havrda
12:12 04.02.2016.

Kokolinda - Severina političke estrade - miluje dilere, narkomane, ubojice, uhljebe, kradljivce, kamiondžije... jer ne plaća ona iz svog džepa ukradeno. "Gas, gas!" kraljice Bosne i kamenjara!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije