Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar rada
Povratak na članak

Mirando Mrsić: SDP se mora promijeniti. Stranke koje se nisu mijenjale na kraju su nestale

Socijaldemokratski ministar rada i mirovinskog sustava 
o zakonu o radu i mjerama koje nisu “do kraja socijaldemokratske”

Komentari 15

Avatar Aristarh
Aristarh
21:09 19.07.2014.

Tako je Miraleme Mrsiću. Objasni ti njima kako se mijenja i ime u Mirando ako treba samo da se uspije. Reci im da si spreman ako treba ponovo Mirando promijeniti u neko drugo ime. Objasni ti njima što je tajna uspjeha.

VL
BU
Buhomir
19:11 19.07.2014.

Ček malo, svaki dan će Toma objavljivati po dva intervjua s SDP-ovcima? Pa to je gore nego ono forsiranje onog, kako se ono zvao, Gabrić.

VL
TH
than
19:54 19.07.2014.

Cim vidim Mrsic, odmah preskacem tekst. Gubljenje vremena... Covjek koji muva sa brojem nezaposlenih i uljepsava statistiku za mene ne zasluzuje niti 20 sekundi posvecenog vremena na citanje. Na kraju krajeva cijelo to ministarstvo je nepotrebno kao i zavod za nezaposljavanje. Nikakve koristi od njih.

VL
OS
osica
19:28 19.07.2014.

Pred ulizivanjem ruše se kriteriji novinarske profesije. Na sreću ima i onih drugih - Meni se više sviđaju i rađe ih čitam. Kratko i jasno - a ovako kobasica kojoj znaš početak i kraj. Tko bi to čitao.

VL
MR
midnight rose
22:14 19.07.2014.

ovi SDP-ovcu su stvarno dno dna! Ma dajte shvatite da je gotovo i da vam više nitko u Hrvatskoj ne vjeruje!

VL
BU
bubimir
21:20 19.07.2014.

dakle, kada miralem promijeni ime to znači i da se promijenio, skj se nažalost nije reformirao pa nam je stoga situacija ovakva

VL
Avatar tajar
tajar
23:44 19.07.2014.

Po Mršićevoj logici SDP ne će tako lako nestati. Prvo je bio KPH, pa SKH,onda SDP (stranka demokratskih promjena) i sada SDP (socijalno demohratska partija)! No, ima jedna stara izreka o vuku koji dlaku mijenja...

VL
CR
crocro
10:25 20.07.2014.

Drago mi je čuti iz njegovih usta da se SDP mora promijeniti. Pa promijeniti će mo ga na slijedećim redovim ili izvanrednim parlamentarnim izborima. I to je to.

VL
PA
paprikaš
21:51 19.07.2014.

Mirando sve pomrsio

VL
CR
Croasan
09:02 20.07.2014.

Ukratko , novi ZOR = pogodovanje neoliberalnom kapitalu , a što se tiče reforme SDP-a......sada je prekasno. Reformu SDP-a , trebali ste napraviti kada se stvarala samostalna Hrvatska, ali ne , SDP je demonstrativno napustio sjednicu ! Adio ministre, adioe, adio SDP ...... adio i ne plači !

VL
NV
novo vriijeme
09:21 20.07.2014.

Koliko vidim nisu pregovore završili nego su zakonom izbacili iz pregovaranja sindikate koji se nisu slagali sa Mrsićevim zakonom. Zakon je prije svega manjenjen poslodavcima koji u krizi trbaju sačuvati kapital na račun radnika koji će postati socijalni slučajevi ilii na račun nataliteta poput odluke da trudnice i dojilje moraju raditi u noćnom i trosmjenskom radu i da ih se za vrijeme bolovanja može otpustiti. O kakvoj pameti je riječ vidi se kada je iz kolektivnog pregovaranja izbacio liječnike i ostavio medicinske setre da potpišu za njih sporazum. Nadam se da će Mrsića udruga poslodavaca koji su i samo u ovoj stvari pokazali svoj moral primiti na posao kod sebe jer njemu nije mjesto u SDP-u, a SDP zbog njega neće mijenjati svoju ideologiju jer u u tom slučaju ne bi bio socijaldemokracija nego neoliberalizam. Ipak je njihovo biračko tijelo radničko što će SDP osjetiti pri prvim izborima koji slijede.

VL
AL
alfa5
11:55 20.07.2014.

to je istina sdp se mora promijeniti ali,,,prvo...mora promijeniti milanovica i sve oko njega ukljucujuci i ovoga mrsica,,,sto prica bajke kad to budu uradili sdp ce brzo napredovati ovako sa ovima navedenim nemaju nikakve sanse,,,jedan za drugim (nazalost ministri ) pricaju bajke.....narodu lazu mazu kradu muljaju spletkare,,,a sef im prosipa biser za biserom da covijek pukne od smijeha kad pocne pricati...ha ha jos se uvijek smijem samo kad se sjetim njega a tek kad ga vidim ha ha ha

VL
NV
novo vriijeme
09:27 20.07.2014.

Mrsić je prije svega prevario one koji su ga birali, SDP -ovo biračko tijelo su uvijek bili radnici i inteligencija. Oni su ovim zaknom potpuno obezvrijeđeni a fleksibilno tržište rada se odnosi na mogućnost da lako otpustiš radnika pa daa među 3500000 nezaposlenih sljedećeg ucjeniš da radi za manju plaću . Da Hrvatska ima tržište rada onda bi se razvila konkurencija za dobrog radnika kao u USA koji bi bio odlično plaćen, ali kako Hrvatska ima tržište nerada onda će se sve pretvoriti u ucjenu radnika da radi za siću ili će na biro sljedećih 5 godina. Ovaj zakon je podloga za stvaranje još većih socijelnih razlike od postojećih i Mrsić bi trebao otići iz SDP-a. Ako ima gdje.

VL
DU
Deleted user
16:59 20.07.2014.

Miralem treba vlastitim primjerom započeti promjene u SDP-u. Najprije treba dati ostavku na sve stranačke funkcije, poslije i na ministarsku dužnost. I tako će se SDP početi mijenjati.....

VL
NI
ninja72
21:52 19.07.2014.

Kasno palenje kod drugova!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.