Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razvoj karijere

Mirando Mrsić otvorio CISOK u Osijeku

cisok osijek (1)
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/3
02.08.2013.
u 12:04

Ukupna vrijednost projekta doseže 3,7 milijuna eura, a osnovna zadaća novooosnovanog centra je biti središnjim mjestom pružanja usluga profesionalnog usmjeravanja

Osječani su u samom središtu grada dobili CISOK - Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri. Otvorio ga je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

- Inzistirali smo da Osijek bude jedan od prvih gradova gdje se otvara CISOK. Na taj način želimo da Hrvatski zavod za zapošljavanje napravi iskorak prema građanima, odnosno da "iziđe na ulicu" te da više ne bude zgrada u koju se samo ide, nego da se ona približi građanima. Stoga je ovo idealno mjesto - poručio je ministar najavivši i drugi korak, a to je otvorenje Centra za mlade gdje će se onima sa završenom srednjom školom ili fakultetom u roku od pola godine omogućiti dodatno zaposlenje ili će se eventualno moći samozaposliti.

Osijek je na popisu jednog od osam centara gdje će CISOK imati svoj centar, a koji se otvaraju u sklopu projekta "Usluge HZZ-a klijentima: Unapređenje cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja i ICT podrška". Ukupna vrijednost projekta doseže 3,7 milijuna eura, a osnovna zadaća novooosnovanog centra je biti središnjim mjestom pružanja usluga profesionalnog usmjeravanja i razvoja karijere što većem broju korisnika.

>> Nezaposleni ste? Saznajte kako uz prave savjete do sigurnog posla

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije