Naslovnica Vijesti Svijet

Mira Marković dobivat će 600 eura Miloševićeve mirovine

Mira Marković pobjegla u je Rusiju jer joj u Srbiji prijeti zatvor do 12 godina zbog zlouporabe položaja
10. kolovoza 2011. u 09:04 11 komentara 5 prikaza
milosevic
Foto: afp

BEOGRAD - Mira Marković, udovica Slobodana Miloševića, primat će obiteljsku mirovinu, kako se neslužbeno doznaje, od oko 60.000 dinara ili 600 eura, piše današnji beogradski B92. Ona će uživati obiteljsku mirovinu temeljem starosne mirovine, koju je njen suprug zaslužio po osnovi radnog staža, i to 70 posto iznosa pokojnikove mirovine, a ne predsjedničku mirovinu, potvrdio je za B92 Vladimir Stanković, direktor Sektora za ostvarivanje prava iz mirovinskog i invalidskog osiguranja u Fondu PIO.

B92 doznaje da bi Miloševićeva mirovina, da je živ, bila 90.000 dinara, oko 900 eura. Novinari nisu uspjeli doznati je li Miloševićevoj udovici počela isplata mirovine ili će početi idućih mjeseci, ali su doznali da je rješenje izdano u svibnju ove godine. Miloševićeva udovica zatražila je predsjedničku mirovinu, ali je odbijena. Prvi zahtjev za predsjedničku mirovinu uputio je fondu osobno Milošević, ali je nikad nije dobio, doznaju mediji u Srbiji.

U rješenju je navedeno kako se njegov zahtjev odbija dok se ne okonča suđenje na Haaškom tribunalu. Mira Marković pobjegla je u Rusiju jer joj u Srbiji prijeti zatvor do 12 godina zbog zlouporabe službenog položaja i ne smije se vratiti do 2024. kada nastupa zastara ovog postupka.

Valamar
Prilika za posao
Ovo je troje mladih koji rade u turizmu, evo zašto su zadovoljni i žele ostati u Hrvatskoj
  • storm:

    Mira Marković se tereti za zloupotrebu položaja jer je navodno uticala na partijca Ivkovića da taj utiče na predsednicu stambene komisije da se dodeli jednosoban stan ženi koja je radila kod porodice Milošević. Zbog toga je Mira Marković proterana, na ... prikaži još! crvenoj interpolovoj poternici i nije joj bilo dozvoljeno da dođe na sahranu svog supruga. Opoziciona spo Vuka Draškovića je recimo kao tajfun prošla kroz Beograd i podelila sebi i svojim prijateljima preko 700 opštinskih stanova i td. Pljačke spo-a iz tog perioda su grandioznih razmera. Inače taj Drašković, američki prijatelj i vrsni pomagač nije pozvan od Haga zbog slanje lične vojske tzv.srpske dobrovoljačke garde u Hrvatsku koja je delovala kod Gospića.

  • Toni50:

    Mira Marković je pobjegla u Rusiju jer joj u Srbiji prijeti zatvor do 12 godina zbog zlouporabe službenog položaja.. To je demokratski sistem koji funkcionira. Prije se tako šta na sva usta osuđivalo kao ruski sistem političkog obračunavanja i djelovanja ... prikaži još!a prema političkim protivnicima . kako vidimo da je to istina mogu jeftino dokazati da se radi samo o tome. Oni naivni koji vjeruju u poštenu osudu OK Neka mi objasbne , zašto nikoga od bankarskih poglavica ne razapnu na 10 godina zbog \"zloupotrebe službenog položaja i pljačke naroda , sa štetnim ugovorima \" ??????????????????????

  • bonsai:

    hahahah , pobjegla u rusiju i sada joj nemogu nista , a primat ce mirovinu , bozeeeee ovo je pravi balkan !