Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sabo čestitao Božić:

'Mir Božji, Hristos se rodi!'

SAbo
Goran Ferbežar/PIXSELL
06.01.2014.
u 11:57

Pravoslavni vjernici danas proslavljaju Badnjak u okviru kojega se, u zavisnosti od sela do sela, provodi niz običaja. Uz molitve u pravoslavnim crkvama biti će upriličeno paljenje badnjaka, a potom i podjela malih badnjaka koji su prethodno pripremljeni.

Povodom pravoslavnog Božića gradonačelnik Vukovara Željko Sabo uputio je svim svojim sugrađanima, koji blagdan Kristovog rođenja slave po julijanskom kalendaru, iskrene čestitike i najbolje želje.

- Tradicionalnim pozdravom Mir Božji, Hristos se rodi!  želim vam da blagdan Božića proslavite u zdravlju i miru, obiteljskoj sreći i radosti, ispunjeni nadom i optimizmom - stoji u čestitiki Saboa.

Pravoslavni vjernici danas proslavljaju Badnjak u okviru kojega se, u zavisnosti od sela do sela, provodi niz običaja. Uz molitve u pravoslavnim crkvama biti će upriličeno paljenje badnjaka, a potom i podjela malih badnjaka koji su prethodno pripremljeni. U nekim mjestima održava se i običaj vertep kao i tradicionalne vožnje automobilima u kolonima. Radi toga je u više naselja u Podunavlju, koji su nastanjeni većinskim srpskim stanovništvom, prisutan i pojačan nadzor policije.

Božićni dan započinje jutarnjom molitvom i čitanjem poslanica patrijarha i vladike SPC i tradicionalnim pozdravom Mir Božji, Hristos se rodi. Božić se proslavlja u krugu obitelji i uz bogate trpeze.

>>Poljski katolici i ruski pravoslavci pružaju si 'ruku pomirenja'

Komentara 14

DU
Deleted user
13:01 06.01.2014.

Zanima me kakvo će biti slavlje Božića sa srpske strane ove godine......najvjerojatnije kao i prošle s kokardama, pucnjavom i antihrvatskim pjesmama! naravno neće biti tu nićega sporno za vas Sabo i za vaše drugare

SJ
svakog jutra oko podne u 18:00
12:40 06.01.2014.

Zar ovaj kriminalac još nije u zatvoru?

DA
DAJIDZA
13:50 06.01.2014.

Sabo prava komunjara uvlaci se u guzicu Srbima !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije