Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U OPASNOSTI

Ministru sigurnosti zbog kritiziranja Dodika prijeti atentat?

Dragan Mektić
Youtube Screenshot
18.05.2017.
u 12:12

Na ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića priprema se atentat

Na ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića priprema se atentat a informacije o tome imaju policijske agencije i već poduzimaju potrebne mjere zaštite, izvjestili su u četvrtak lokalni mediji u toj zemlji.

Vijest o planovima za atentat na ministra Mektića prvi je objavio portal Žurnal a sam ministar je potvrdio kako i osobno ima informacije koje to potvrđuju.

„Kontaktirali su me direktori policijskih agencija i izvijestili me o svemu“, izjavio je Mektić tijekom dana.

Podatke o pripremama atentata iza kojih navodno stoje kriminalne skupine prikupila je Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSA) koja je to podijelila s policijskim strukturama u zemlji.

Tu su informaciju početkom tjedna dobili Ravnateljstvo za koordinaciju policijskih tijela, Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) te MUP-ovi Federacije BiH i Republike Srpske.

Da se atentat doista priprema potvrdila su najmanje tri izvora koji su to opisali kao akciju "kriminalne skupine s područja BiH i zemalja iz okruženja". 

Informacije OSA-e su kako se već traži osoba koja bi pripremila i izvršila ubojstvo.

Mektić kao ministar na državnoj razini nema operativne ovlasti nad istragama i djelovanjem policijskih agencija no poznat je po odlučnom zalaganju za borbu protiv kriminala i korupcije i razotkrivanje njihovih veza s političkim strukturama.

Mektić je ujedno oštar kritičar pravosudnog sustava za koji tvrdi da loše radi svoj posao, ali i vlasti Milorada Dodika.

Komentara 2

ST
Starotopoljanin
12:30 18.05.2017.

a tko drugi nego dodikovci,jer nitko nesmije u njih i njihovo korumpirano drustvo zabadati nos.koliko se samo taj uljez dodik obogatio to samo bog zna.

Avatar Bosnjak1941
Bosnjak1941
14:07 18.05.2017.

Priprema se tajno a svi znademo......da je htio Dodik bi ga i roknio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije